Știrile zilei

APEL UMANITAR | Maria are nevoie de ajutorul nostru

Râmnicenii se mobilizează pentru ajutorarea unei fetițe în vârstă de numai 4 ani, care are nevoie urgentă de un transplant de celule stem pentru a spera la o viață normală.

Maria Țopea este o fețiță cu păr bălai și chip angelic, care la o vârstă atât de fragedă a fost diagnosticată cu leziuni cerebrale, o afecțiune care i-a răpit micuței din Râmnicu Sărat dreptul de a merge, de a vorbi și de a avea o copilărie normală. După perioade lungi de tratament si terapii, fetița a început să rostească doar câteva cuvinte și să facă primii pași la vârsta de 4 ani. Din păcate, părinții nu îsi permit să mai continue ședințele de terapie Aba, logopedie sau kinetoterapie, deoarece sunt extrem de costisitosare.

Acum, singura șansă ca Maria să aibă o viață normală o reprezintă transplantul de celule stem, intervenție care se poate realiza în Austria, dar contra sumei suma de 12.000 de euro. Oricine poate face o donație și orice sumă de bani reprezintă o șansă la viață pentru Maria.

Din cauza neglijentei doctorului la naștere, fetita noastră, Maria, a rămas fără oxigen ceea ce a dus la leziuni cerebrale. Noi nu am fost nici măcar anunțați de ce s-a întâmplat la naștere, ci am aflat ulterior când fetita noastră nu putea să stea nici măcar în fund.

A urmat o serie de analize și internări și luni petrecute în spitale, deoarece nimeni nu știa ce are. În urma RMN-ului cerebral au ajuns la concluzia ca Maria are o întârziere neuro-motorie și hipotonie. De aici a început chinul nostru pentru ca ea nu avea vreo șansă să meargă sau sa vorbească.

După ani în spitale de recuperare ne-am văzut cu ochii un vis la care nu îndrăzneam nici sa speram, fetita noastră a început sa meargă, dar are nevoie în permanenta de ajutor. Nu poate urca scări, sari sau a se cățăra ca un copil normal, are nevoie de ajutor sa mănânce, și pentru orice lucru ce necesita autonomie personala.

În prezent, Maria spune câteva cuvinte și facem foarte multe terapii Aba, logopedie, kinetoterapie, care sunt extrem de costisitoare. Pentru noi a apărut o speranța un transplant de celule stem care se realizează în Austria dar este mult peste puterea noastră financiara 12.000 de euro. Cei din Austria ne-au acceptat Dosarul.

Vă rugam din suflet sa ne ajutați pentru noi fiecare donație contează. Ne dorim sa ne auzim copilul vorbind, sa ne spună când are nevoie de ceva, când o doare ceva,ne dorim sa ii oferim o copilărie normală.”, transmite Laura Țopea, mama fetiței diagnosticate cu leziuni cerebrale.

Cei care doresc să ajute o pot face printr-o donaţie în contul IBAN:

  • RO92BTRLRONCRT0436536801 Moneda: RON Nume Titular: LAURA MARINA ȚOPEA

Sursa: GazetaRamniceana.ro 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Nea reporteru’ de 2 lei, aveți ceva dovezi ca a fost neglijenta la nastere? Dacă tot prezentați o știre veniți cu niște precizări documentate. Ca să știe opinia publica obiectiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button