CORONAVIRUS

Aproape 500 de minori buzoieni au fost abuzați de la începutul anului

În primele nouă luni ale anului, Telefonul Copilului a sunat de sute de ori, pentru a sesiza 475 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare împotriva copiilor. Dintre acestea, 309 cazuri au fost confirmate.copil-abuzat1
Sesizările au venit în marea majoritate din partea profesioniştilor, respectiv din partea unor instituţii publice, medici, profesori, organele de poliţie, autorităţi locale, fiind comunicate în special prin intermediul Telefonului Copilului 0800 800 203.
Dintre cazurile confirmate, pentru 104  copii au fost înregistrate situaţii de neglijare, pentru 104 dintre aceştia dispunându-se măsura plasamentului în regim de urgenţă în cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău. Ceilalţi copii au rămas în mediul familial cu servicii de consiliere din partea Protecției Copilului şi monitorizare din partea autorităţilor locale.
Cu privire la distribuţia pe sexe, dintre sesizările confirmate, este vorba despre 155 de copii de sex masculin şi 154 de copii de sex feminin, 115 dintre aceştia fiind din mediul urban, iar alți 194 – din mediul rural.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button