Știrile zilei

Ar fi chiar BOMBA BOMBELOR!

Un detaliu interesant iese la iveală după sentința dată ieri de către magistrații dâmbovițeni în dosarul Orizont, care îl viza, printre alții, și pe fostul primar Constantin Boșcodeală. Potrivit unui material publicat de Jurnalul de Buzău, terenul pe care este construit cartierul Orizont ar putea reveni Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură. Informația nu a fost confirmată de experți.

Ieri, fostul edil a scăpat de emoții, evitând o condamnare în dosarul Orizont. El va trebui să plătească însă, în solidar față de alți doi inculpați, prejudiciul calculat la peste 5 milioane de lei. Pe lângă aceste măsuri, informează sursa citată, în soluția pe scurt se arată că judecătorii au decis şi „anularea procesului-verbal nr. 15625/19.11.2001, emis de O.C.A.O.T.A Buzău”.

Acest proces-verbal este extrem de important, notează sursa citată, deoarece este documentul în baza căruia s-a făcut trecerea terenului, pe care este acum construit cartierul Orizont, de la Staţiunea de Cercetare către Primăria Buzău.

„Într-adevăr, procesul verbal despre care se face vorbire în sentinţă este cel prin care s-a făcut, practic, trecerea terenului de la Staţiune către Primărie. Vom vedea ce va mai fi, acum este de discutat din punct de vedere juridic să vedem ce se poate face”, a declarat cercetătorul SCDL, Costel Vînătoru.

Cu alte cuvinte, mai scrie Jurnalul, prin dispunerea anulării procesului-verbal respectiv, terenul ar reveni în proprietatea staţiunii de Cercetare Legumicolă.

În cazul în care decizia va rămâne definitivă în această formă, rămâne de văzut ce decizii se vor lua cu privire la proprietarii de locuinţe din cartierul Orizont. Decizia dictata ieri de magistrati nu este definitiva, ea putând fi atacată în termen de 10 zile.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close