Știrile zilei

Au început incendiile „de sezon”

 Aproape cinci hectare de vegetație uscată situate în zona Verguleasa din județul Buzău au fost cuprinse de flăcări astăzi, la prânz, cel mai probabil după ce focul a fost pus intenționat.

Flăcările au cuprins astăzi lăstărișul din zona Verguleasa, pompierii fiind solicitați să intervină de urgență pentru ca focul să nu se extindă. Fiind însă vorba despre o suprafață mare, misiunea pompierilor în lupta cu flăcările se anunță a fi una de durată.

  • Traficul rutier nu este afectat.

Incendiul de vegetație se manifestă pe câmpurile din apropierea DN 2B, flăcările fiind vizibile de la câțiva kilometri. Circulația rutieră pe drumul național ce leagă Buzăul de Brăila nu este însă afectată.

În ultimele zile, pompierii s-au confruntat cu mai multe astfel de situații, cauza frecventă a izbucnirii incendiilor fiind folosirea focului deschis în spații deschise.

În termeni simpli, sintagma „folosirea focului deschis” pe un câmp nu se poate traduce altfel decât prin punerea intenționată a focului în anumite zone cu vegetație uscată, scopul fiind acela de a curăța terenul agricol fără cheltuială și efort.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button