Cultură

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și Teatrul Național din București invită tinerii buzoieni la teatru

În Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, continuă seria evenimentelor educaționale din cadrul Programului eparhial pentru tineret Vade mecum, juvenis!, cu dramatizarea 20 de ani în Siberia, producție a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București, după celebra carte omonimă a Aniței Nandriș-Cudla, în regia lui Sorin Misirianțu, având-o ca protagonistă pe inegalabila actriță Amalia Ciolan.

Astfel, cu binecuvântarea și susținerea efectivă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2017, orele 18:30, la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, în premieră la Buzău, mult-așteptatul spectacol de teatru,  ce va fi urmat de vernisarea unei expoziții inedite a clasei de design, de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, precum și de un microrecital al Coralei Ortodoxe Mixte „Neagu Ionescu”, de la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, toate menite a cinsti memoria și a aduce un omagiu mărturisitorilor creștini în închisorile comuniste.

„În acest an, peste 150 de tineri din județele Buzău și Vrancea au fost invitați în vizite culturale în capitală, de către Centrul Eparhial, unde au participat și la renumite producții ale Naționalului bucureștean, prin intermediul proiectelor de mobilitate din Programul eparhial „Vade mecum, juvenis!”, și alți aproximativ 450 au fost invitați la producțiile teatrale oferite, până acum, în Buzău și Focșani. Aceștia se alătură celor 108 tineri care au participat la proiectele europene și naționale ale Arhiepiscopiei din acest an și care vor continua cu proiecte similare,  pe tot parcursul acestui an.”, a transmis Pr. prof. Cristian Marius Dima, consilier eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: