CORONAVIRUSEducaţieȘtirile zilei

Arhiepiscopia sărbătorește 180 de ani de la înființarea Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul”

Cea mai veche școală medie din Buzău, Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul”, celebrează zilele acestea 180 de ani de existență. Cu acest prilej, Arhiepiscopia a dedicat două zile de manifestări cultural-aniversare la care vor lua parte foști și actuali elevi, preoți și profesori din Eparhie.

Anul 2016 reprezintă pentru Arhiepiscopie o dublă aniversare. Tot acum se sărbătoresc și 325 de ani de la ctitorirea centrului tipografic de la Episcopia Buzăului. Prin urmare, în perioada 26-27 septembrie 2016, Eparhia de la Curbura Carpaților organizează o serie de manifestări cultural-aniversare:

26 septembrie – Te Deum și Parastasul ctitorilor, profesorilor, elevilor și ostenitorilor trecuți la Domnul (8:30-10:00), la Paraclisul arhiepiscopal Sfinții Împărați Constantin și Elena; Simpozionul Seminarul Teologic din Buzău – luminător al clerului și al poporului dreptcredincios (10:00-11:30; 12:30-14:00), la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului

27 septembrie – întâlniri ale unor foști absolvenți cu seminariștii de azi (9:30-12:00)

Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” Buzau, unul dintre cele mai vechi si renumite din tară, a luat ființă în anul 1836, prin grija Preasfintitului Episcop Chesarie, desfasurându-si activitatea în casele domnesti din incinta Episcopiei (astazi, Palatul Arhiepiscopal).

Între anii 1998 și 2009, prin grija Pr. Prof. Dr. Sava-Popa Gheorghe (foto), director al institutiei, s-au îmbunătățit substanțial conditiile din Seminar: o sală de mese cu o bucătărie modernă, o centrală termică proprie, două cabinete de informatică, un cabinet de practică liturgică și altele.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button