Știrile zilei

Armele crimei, găsite lângă E 85!

Săptămâna trecută, două asasinate produse la o zi distanță una de celălalt zguduiau opinia publică din România. Cu o zi înainte de oribila crimă de la Buzău, patronul unei case de amanet din Focșani era găsit ciuruit de gloanțe în propria mașină, pe marginea unui drum din Vrancea.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pe un câmp de lângă s-ar fi găsit o puşcă de calibrul 9 mm şi un pistol de calibrul 5,6 mm, după ce unul dintre suspecţi le-ar fi indicat locul unde au aruncat armele crimei.

Cei trei suspecţi în cazul omului de afaceri găsit împuşcat în maşină, pe marginea drumului, în Vrancea, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Instanţa a emis mandate de arestare preventivă, doi dintre ei sunt acuzaţi de omor calificat şi alte infracţiuni, iar cel de-al treilea de tentativă la toate aceste fapte.

Săptămâna trecută, un bărbat de 61 de ani, asociat al unei case de schimb valutar din Focşani, a fost găsit pe marginea unui drum judeţean care duce spre comuna Slobozia Ciorăşti, împuşcat în propria maşină, unde anchetatorii au găsit o sumă mare de bani, inclusiv valută.

Luni, trei presupuşi criminali au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră la Nădlac, în judeţul Arad, în timp ce încercau să iasă din ţară. Doi dintre suspecţi au fost eliberaţi recent în baza legii recursului compensatoriu. Unul dintre ei fusese condamnat în 2017 la închisoare, pentru trafic şi consum ilicit de droguri. Celălalt a fost eliberat condiţionat în 2016, după o condamnare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cei trei bărbaţi suspectaţi au plănuit de la începutul anului să-l jefuiască pe patronul unei case de schimb valutar din Focşani, urmărindu-i zilnic traseul şi aflându-i în detaliu programul, susţin procurorii din Vrancea. Ei au modificat o maşină cu care au lovit autoturismul bărbatului şi apoi l-au împuşcat, fără a reuşi să mai fure banii, întrucât victima s-a blocat în maşină.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button