Știrile zilei

Aș ar urma să arate centrul municipiului Buzău!

Întreaga zonă centrală a municipiului Buzău va fi reconfigurată, în viitorii ani, în cadrul unui proiect de regenerare urbană implementat de Primăria municipiului Buzău. Centrul vechi va fi pus și el în valoare, după ce casele de pe Cuza Vodă ar urma să fie evacuate, iar locuitorii săi, mutați în case sociale în cartierul Simileasca.

Discuții despre închiderea pentru mașini a zonei centrale și redarea ei circuitului pietonal au mai existat în trecut. Totul a devenit însă certitudine după ce primarul Buzăului a postat pe Facebook un videoclip ce prezintă noua zonă zero a orașului. În imagini este prezentat un centru modern, al cărui platou este pavoazat cu flori, spații verzi, băncuțe și zone de recreere.

Mașinile nu își mai găsesc locul în noul peisaj. De la intersecția de la „Sfinții Îngeri” până la magazinul Dacia, Aleea Trandafirilor va fi închisă traficului rutier. Va deveni însă o bijuterie arhitectonică, iar pietonii vor fi singurii care vor anima peisajul. Tot aici se disting aici arbori ornamentali, spațiile verzi, aleile pietonale și tot ce îi trebuie centrului unui oraș „green”.

În ceea ce privește orizontul de timp în care centrul va fi reconfigurat, edilul susține că totul va fi gata în doar 18 luni, finanțarea alocată fiind de 6 milioane de euro.

De asemenea, centrul vechi ar urma să fie pus și el în valoare. Inspirându-se din moștenirea arhitectonică pe care ne-a lăsat-o vechea stradă Cuza Vodă, Primăria vrea să redea zonei parfumul de epocă și să reabiliteze toate clădirile de aici. Există însă și o problemă: mulți dintre locuitorii de aici nu vor să se mute, dar municipalitate speră să îi convingă. În acest sens, deja au fost inițiate proceduri pentru construirea unor noi locuințe în zona cartierului Simileasca.

ANIMAȚIE GRAFICĂ: Așa ar urma să arate centrul orașului:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button