Știrile zilei

Așa arată o stradă cu două sensuri, din Buzău

Veste bună, pentru locatarii cartierului Broșteni. Comisia pentru siguranță rutieră din Primăria Buzău a decis instituirea sensului unic de circulație pe mai multe străzi de aici, în urma sesizărilor repetate ale șoferilor. Noua hartă va fi dată publicității în câteva zile.

În urmă cu doi ani, străduțele din Broșteni, cu excepția străzii Iazul Morii, au fost reabilitate de Primărie în cadrul amplului programul de asfaltare. Numai că îngustele străduțe nu mai permiteau de mult circulația în ambele sensuri, deplasarea cu mașina pe aici fiind generatoare de fire albe pentru șoferi.

În fiecare zi, șoferii trebuie să dea cu spatele sau să se aștepte la capetele străzilor, pentru că pe alei precum Mălinului, Magnoliei sau Vladimir Maximilian nu e loc decât pentru o mașină. Nu puține au fost situațiile în care șoferii au fost la un pas să se ia la bătaie, în timp ce aglomerația de aici a devenit proverbială.

Recent, Comisia pentru siguranță rutieră a municipiului Buzău a decis resistematizarea cartierului Broșteni, după modelul Dorobanți. Asta înseamnă că străduțele care pornesc din Aleea Sportului și converg către Iazul Morii vor permite circulația într-un singur sens.

Săptămâna viitoare, Primăria va afișa la fiecare scară de bloc noua hartă de circulație.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button