Știrile zilei

Așa va arăta bulevardul Unirii după reabilitare

Bandă specială pentru autobuze, piste pentru biciclete, parcări și fluiditate în traficul de pe Unirii. Asta prevede proiectul de reabilitare a celei mai circulate artere rutiere din Buzău, care astăzi se află în reabilitare printr-un proiect cu fonduri europene.

Ieri, primarul Constantin Toma a făcut public un filmuleț care prezintă imaginea de acum a bulevardului Unirii și modul în care va arăta el după finalizarea lucrărilor de reabilitare și de modernizare. În postarea sa, edilul-șef vorbește despre necesitatea încurajării mersului cu autobuzul în detrimentul mașinii personale, despre mersul cu bicileta și pe jos.

Primarul Buzăului recunoaște că șantierele provoacă disconfort, dar că acestea sunt „ultranecesare pentru un oraș modern”:

„Pe măsură ce înaintăm cu proiectele de infrastructură stradală, apar și discuții legate atât de oportunitatea acestor investiții, dar și de faptul că vom avea, de exemplu, piste speciale pentru autobuze și asta ar bloca totul. Pentru a avea un oraș cu o bună mobilitate, dar și mai puțin poluat, am ales să favorizăm mersul cu autobuzul, cu bicicleta și pe jos.

Bineînțeles că vom avea și parcări, dar atunci când ne deplasăm, trebuie să o facem în condiții de siguranță și într-un timp mai scurt. Vă voi prezenta mai jos, un filmuleț despre Bulevardul Unirii, în care am suprapus două imagini, una luată cu drona, zilele trecute și a doua din proiectul tehnic, care se execută acum, de către firma Strabag.

Joi, vom avea o ședință pentru strada Transilvaniei, cu toți factorii implicați, pentru a găsi cea mai bună soluție, în consonanță și cu angajamentele luate pe proiectul finanțat de la U.E., aici.

Voi reveni până vineri cu un raport filmat, de la fața locului, pentru toate cele 3 mari străzi ale Buzăului: Unirii, Industriilor și Transilvaniei, aflate în lucru în acest moment. Aceste proiecte sunt realizate de specialiști în domeniu și au primit aprobarea de la toate forurile care se ocupă cu finanțări europene! Îmi cer scuze dacă aceste șantiere provoacă și disconfort, dar sunt ultranecesare pentru un oraș modern!”, a scris primarul Buzăului pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

6 comentarii

  1. Praful s – a ales de Unirii, doar parcari , biciclete si autobuze. Abia astept zilele dinaintea Craciunului si Pastelui… Unde nu – i cap, vai de picioare…

  2. pare ca va fi o banda utila pe sens … nu au tinut cont de multe elemente … de exemplu densitatea populatiei in zona => geometria ar fi mai potrivita pentru o zona de case (avem blocuri de 8- 10 etaje!)

    acea artera este (era) una principala pentru oras … traficul o sa fie deviat pe stradute inguste sau va fi mul incetinit datorita aglomeratiei ( multiple opriri/porniri) => mai multa poluare !

  3. problema este ca au desfiintat magazinele de cartier ….. cam 90% dintre buzoieni merg sa faca aprovizionarea cu masina pentru ca nu poti sa cari de la mall 3 sau 4 sacose de rafie mari …. eu unul nu l-am vazut niciodata pe primarul toma pe jos sa sa care ceva intr-o sacosa deci e aberant pentru ca nu toti avem servitori cum are el ….. in plus e pandemia adica tu primar obligi oamenii sa se inghesuie in autobuzele alea infecte si sa se imbolnaveasca ….. pai ce facem ca ramane orasul magnet fara cetateni ….. in locul autobuzelor infecte si urate trebuiau cumparate microbuze noi ultramoderne ….. orasul Buzau are bulevarde mici nu merge sa bagi pe ele hardughiile alea oribile ale lui toma….. ei microbuze noi ultramoderne le pui mai des dimineata si seara cand e trafic in rest mai rar …. nu polueaza ca hardughiile lui toma se preteaza la bulevardele inguste, etc…. toma e incet la minte, si foarte influentabil, cine il stie imi da dreptate …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: