Știrile zilei

Așa va arăta bulevardul Unirii. Încep lucrările

Peste două săptămâni, bulevardul Unirii se va transforma în șantier. Primul tronson care va intra în lucru este cel situat între podul Mărăcineni și giratoriul cu avion. Taficul auto se va desfășura pe câte un sens de mers pe jumătate din bulevard, cu restricţii de circulaţie.

Totul are la bază un proiect a cărui valoare este de peste 88 de milioane de lei, accesați prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 4.

Proiectul inițiat de Primăria Buzău îşi propune reabilitarea rutieră completă a acestor trei artere principale pe care vor putea circula, în siguranță, pe coridoare separate, mijloacele de transport în comun, autoturismele, în timp ce bicicliști vor avea piste exclusive, prevăzute iluminat cu LED.

„Prin acest proiect, se propune reabilitarea infrastructurii rutiere pe cele trei străzi din municipiul Buzău (Bulevardul Unirii, Str. Transilvaniei, și Aleea Industriei), cu delimitarea fizică a benzilor de transport public acolo unde geometria străzii permite, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru biciclişti (inclusiv iluminatul exclusiv al acestora), amenajarea spațiilor verzi, irigarea acestora cât și dotarea cu mobilier urban şi sistem de canalizație pentru curenți slabi. Suprafața construită a proiectului este de 279.510,00 mp (cuprinde suprafaţa totală a carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete și a spaţiilor verzi ce se vor amenaja)”, se arată în proiect.

Odată cu reabilitarea părții carosabile și trotuarele din zona Bulevardului Unirii vor fi reabilitate, iar în cadrul lățimii lor să fie realizate piste dedicate exclusiv bicicliștilor, câte o pistă de biciclete pe fiecare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 comentarii

  1. Astia au început de 3 luni o bucata de trotuar prin Orizont și micro 3 și de 3 luni sta așa…va dați seama ce va fi pe Unirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: