AdministrațieȘtirile zilei

Asfaltări pe bandă rulantă. S-a semnat contractul pentru încă un drum

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat miercuri, 24 iulie 2019, Contractul de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiții “Reabilitare drum județean DJ 203L, între km 29+400 – 50+000 Cozieni – Bozioru – Brăești, Județul Buzău”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene.

În urma finalizării licitației, valoarea lucrărilor este de 54.520.507,73 Lei (fără TVA). Durata de execuție a contractului este de 36 de luni, din care:
• 3 luni etapa de proiectare (începând de astăzi);
• 33 luni – execuție lucrări de la data emiterii ordinului de începere (această etapă se va derula după finalizarea proiectării).

Președintele Consiliului Județean a declarat că își dorește obținerea de fonduri europene pentru aceste proiecte, după care fondurile guvernamentale deja obținute să fie redirecționate către alte investiții:

„Vom încerca să obținem finanțare europeană pentru aceste proiecte. După semnarea contractului de finanțare europeană nerambursabilă, vom face demersurile necesare ca sumele alocate inițial prin PNDL pentru aceste proiecte să fie redirecționate către alte obiective de investiții pentru care nu există finanțare în acest moment. Prin urmare, este o oportunitate foarte mare pentru a adăuga și alte investiții care vizează modernizarea infrastructurii rutiere din Județul Buzău, aceasta fiind prioritatea zero a Consiliului Județean Buzău.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Lungimea tronsonului ce va fi modernizat în urma derulării proiectului este de 21 km.

Săptămâna aceasta, conducerea CJ a semnat două contracte importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județul Buzău, dar și pentru revitalizarea turismului din aceaste zone. Este vorba despre DJ 204C – Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – lim. Județ Vrancea și DJ 203L – Cozieni – Bozioru – Brăești.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Bun
    Numai la magura si ciuta nu se asfalteaza nimic
    La unguriu toate stradutele le au asfaltat
    Stiu ca tine de primar dar mai avertizatii ca nimic nu sa facut in comuna da avem centru de cultura si nu se duce nimeni acolo ca e inchis
    Cine ii mai trage la raspundere si pe astia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: