Știrile zilei

Asistentă de la Sânge, moartă la 42 de ani

Doliu, la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. O asistentă în vârstă de 42 de ani a murit, sâmbătă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, după ce un cheag de sânge i-ar fi plecat către plămâni, cauzând o embolie masivă.

Alina D. lucra la Centrul de Transfuzie de câțiva ani. În 2018 își pierduse mama, medic apreciat, ce condusese ani buni instituția care luptă pentru salvarea de vieți.

Asistenta era necăsătorită și locuia singură într-un apartament de pe bulevardul Unirii. Sâmbătă s-a simțit rău, iar o prietenă a chemat salvarea. Ajunsă la UPU, starea ei s-a agravat rapid și, în numai câteva zeci de minute, inima femeii s-a oprit.

Se pare că asistenta suferea de o tromboză venoasă profundă, o boală extrem de periculoasă, deoarece din cheagul format se pot rupe bucăți, numite emboli, care circula în sânge și se opresc în plămâni. Complicația se numește embolie pulmonară și poate fi fatală în timp foarte scurt (minute).

Ieri, sicriul cu trupul asistentei a fost scos de la morgă și depus la capela bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din 23 august. Înmormântarea a avut loc astăzi, la un cimitir din București.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close