Știrile zilei

VIDEO: Asta am respirat, azi, în Buzău

Garda de Mediu: „Atmosfera este poluată!”

A plouat cu funingine în Buzău, după un incendiu de proporții care a cuprins depozitul de frigidere scoase din uz aparținând Romrecycling. Pompieri din mai multe județe s-au luptat toată ziua cu flăcările imense, iar traficul rutier a fost oprit din cauza norului de fum vizibil de la zeci de kilometri distanță.

Asta nu i-a împiedicat însă pe șoferi să imortalizeze flăcările și norul uriaș care a ridicat deasupra Buzăului cantități uriașe de substanțe nocive pentru sănătate.

Din cauza vântului, focul s-a extins rapid și la hala societății. Polițiștii au decis să oprească traficul rutier în apropierea depozitului, din cauza norului de fum care învăluia șoseaua. Fumul gros se vedea de la zeci de kilometri distanță.

La fața locului au sosit și echipe de la Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău, pentru a măsura gradul de poluare generat de incendiu. Au constatat că norul de fum gros se deplasează către nord-est, dus de vântul care suflă cu cu până la 40 de kilometri pe oră.

„Din păcate, atmosfera este poluată, iar fumul a ajuns și în municipiul Buzău, cu toate că avem doi, trei kilometri până în centru. Am dispus APM să facă determinări asupra calității aerului și să monitorizeze până la eliminarea acestei poluări”, a declarat Carmen Ichim, comisar șef Garda de Mediu Buzău.

Coloana de fum a învăluit o parte din orașul Buzău iar localnicii din cartierul Mihai Viteazu au fost cei mai afectați de mirosul chimic și funinginea degajată de incendiu.

loading...

2 comentarii

  1. Daca as fi fost reporter, m-aș fi întrebat dacă cineva și-ar fi pierdut locul de munca in urma incendiului de azi. Faptul că fumul s-a disipat, nu este o știre. Faptul că o unitate economică reduce numărul angajaților că urmare a incendiului, este o știre pentru reporterii cu educație jurnalistică! Din păcate eu nu sunt reporter, dar îmi pare rău pentru cei care nu mai au un job din cauza incendiului de azi! Sper că dl reporter sa înțeleagă adevăratele efecte ale evenimentului de azi …

  2. Eu sper ca autoritatile competente (Procurori) sa afle adevărul, este a doua oară când are loc un incendiu major la aceasta societate. Sunt surse care spun că si incendiul de la centrul de colectare MSD de pe str. Transilvaniei a fost o afacere bănoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: