CORONAVIRUS

Atenție la escroci! Iată cum îi înșelau trei bucureșteni pe angajații unor firme din Buzău

Șmen s. ♦ 1. ◊  = înșelarea naivilor prin metoda teancului de ziar, pus între două bancnote în valută) […]”„Șmen – în argou: operație de substituire frauduloasă a unui original cu un fals (bani, bijuterii, tablouri, regulamente de funcționare etc.).. ♦ 2. Pachetul de bancnote false plasat naivilor care schimbă valută în mod ilegal ◊ (Sursa: dex.ro)inselaciune1
Trei bărbați din București au crezut că au găsit metoda potrivită pentru a face rost de bani, înselându-i pe vânzătorii mai multor magazine din Pogoanele. Metoda „șmen” era cea prin care bucureștenii reușeau să-i păcălească pe vânzătorii de bună-credință. Polițiștii i-au umflat pe loc și i-au reținut pentru 24 de ore.
Ghinionul bucureștenilor a venit marți, 28 octombrie. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele au identificat şi prins un bărbat în vârstă de 43 de ani şi două femei de 34, respectiv, 26 de ani, toţi din Bucureşti, la scurt timp după ce au înşelat, prin metoda „şmen” un vânzător de la un magazin de pe raza localităţii Pogoanele, prejudiciul fiind de 500 de lei.
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei trei bucureşteni ar mai fi înşelat angajatele altor două unităţi comerciale din zona Pogoanele, una dintre fapte fiind comisă în aceeaşi zi, iar cealaltă la data de 27 octombrie.
Prejudiciul total, în valoare de 900 de lei, a fost recuperat integral. În urma analizării probatoriului administrat de poliţişti, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune faţă de cei trei bucureşteni.
Pentru prevenirea unor astfel de fapte, poliţiştii atrag atenţia angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote „mari” pentru a achita diferite produse. Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a „trage” din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close