Utile

ATM Locator de la Mastercard: particularitățile utilizării serviciului

Utilizarea cardurilor de plată este avantajoasă, convenabilă și sigură, deoarece acestea pot fi utilizate pentru a efectua instantaneu diverse tranzacții de plată, iar terții nu pot accesa mijloacele din cont. Cu toate acestea, există situații în care trebuie urgent să găsiți un bancomat în apropiere și să retrageți numerar pentru a plăti pentru un produs sau serviciu.

Mastercard oferă un serviciu prin care deținătorii de carduri pot găsi rapid cel mai apropiat bancomat (ATM). Acest serviciu se numește ATM Locator și îl puteți utiliza direct de pe site-ul oficial al sistemului de plăți. Oricine poate face acest lucru, iar procesul de căutare este posibil în majoritatea țărilor lumii.

Avantajele retragerii de numerar în străinătate

Există mai multe motive pentru care clienților Mastercard li se recomandă să folosească ATM Locator pentru a retrage numerar.

  • Din punct de vedere financiar, este mai avantajos să retrageți numerar de la un bancomat într-o țară străină decât să convertiți valuta în țara de reședință. Un comision suplimentar, mic de obicei, poate fi perceput de către operatorul ATM sau de banca care a emis cardul.
  • Bancomatele funcționează la fel oriunde în lume. În același timp, veți găsi aproape întotdeauna un bancomat în apropiere, chiar dacă călătoriți în țări îndepărtate.
  • Călătorind cu o sumă mare în numerar, riscați să atrageți escroci și să vă pierdeți banii. Prin retragerea banilor de la bancomat conform necesităților aveți întotdeauna numerar la îndemână, dar, în același timp, suma principală este păstrată în siguranță în contul dvs. de card.

Cum să folosiți ATM Locator pentru căutarea unui bancomat

Puteți găsi cu ușurință un bancomat lângă o anumită locație, introducând pur și simplu adresa exactă în bara de căutare. După aceea, veți vedea toate bancomatele situate pe o anumită rază de la punctul specificat.

Pentru o căutare mai exactă, puteți folosi filtre speciale. Cu ajutorul lor puteți găsi ATM-uri care:

  • sunt accesibile cu mașina și/sau pentru persoanele în scaun cu rotile;
  • lucrează non-stop;
  • acceptă carduri cu cip și/sau bandă magnetică;
  • acceptă carduri de debit Maestro etc.

Astfel, clienții sistemului de plăți Mastercard pot găsi rapid cel mai apropiat bancomat pentru a retrage numerar în condiții avantajoase. Puteți utiliza serviciul ATM Locator oriunde în lume, de pe orice gadget sau dispozitiv care acceptă lucrul cu site-urile și are acces la Internet.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button