Știrile zilei

Au apărut primele parcări digitalizate din Buzău

În Buzău funcționează deja primele parcări digitalizate, anunță primarul Constantin Toma. Municipiul Buzău se aliniază astfel orașelor care au simplificat sistemele de parcări prin introducerea parcometrelor și a altor dispozitive de management inteligent al traficului.

Într-un clip distribuit pe Facebook, primarul Constantin Toma arată că proiectul început optimist la sfârșitul anului 2018 prevedea rezultate mult mai mari, dar, pentru că marile artere ale Buzăului nu au fost încă modernizate, finalizarea acestuia va mai dura.

Potrivit edilului buzoian, în total au fost comandate 50 de parcometre moderne, primele opt fiind deja montate în zona centrală, acolo unde se produce cea mai mare aglomerație. Primarul susține că parcometrele nu vin să golească buzunarul cetățeanului, ci să răspundă unei nevoi concrete într-un oraș din ce în ce mai aglomerat.

Nu doar persoanele fizice se pot bucura de locurile de parcare, ci și companiile și instituțiile publice. Firmele pot rezerva și ele locuri, contra unei sume stabilite de municipalitate.

Plata în noile parcări se poate face cu cardul, prins SMS sau prin intermediul aplicației UPPARK.

Edilul a vorbit și despre răzmerița locatarilor de pe Unirii, care s-au trezit cu locuri de parcare pentru care plăteau sume foarte mari. Potrivit edilului, și aici se vor atribui locuri de parcare, la fel ca în restul zonelor în care s-au amenajat parcări rezidențiale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button