SocialȘtirile zilei

AU BANI DE LUAT

Începe refacerea caselor distruse de inundațiile și alunecările de teren. Astăzi, AJPIS Buzău va plăti ajutoare de urgență în valoare totală de 70 000 de lei familiilor ale căror case au fost distruse în urma calamităților naturale care au lovit județul nostru la începutul lunii martie.

Pentru a readuce situația la normal în localitățile din zona de munte a județului, autoritățile centrale și locale, Guvernul, împreună cu Prefectura și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Buzău au depus eforturi mari pentru a acorda ajutoare în cuantum de 70 000 de lei celor 14 familii care și-au pierdut locuințele sau anexele lor, a declarat pentru Reporter Buzoian Mariana Cristea, director AJPIS Buzău.

Banii vin sub forma unor ajutoare de urgență de la Guvern, iar sumele variază între 2500 si 10 000 lei, în funcție de pagubele suferite de fiecare gospodărie. Calamitățile naturale au afectat munca oamenilor de-o viață, iar aceste ajutoare sunt menite să îi ajute să își refacă pierderile și viața lor să intre în cel mai scurt timp pe făgașul normal. “Imaginați-vă că una dintre familiile care va beneficia de ajutorul de urgență are șapte suflete” a mai precizat Mariana Cristea.

La nivel național se vor acorda ajutoare de urgență unui numar de 49 de familii și persoane singure care se află în situații de necesitate cauzate de inundații sau alunecări de teren. Suma totală a ajutoarelor  este de 353 500 de lei și va ajunge in județele Buzău, Dambovița, Prahova și Valcea.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close