Știrile zilei

Au fost prinși tinerii care au tras cu pistolul în fața casei lui Ion Argintaru

Este vorba despre ginerele lui Argintaru, Luis Fernando, în vârstă de 17 ani, și fratele său cu zece ani mai mare, Raul Ronaldinio. Tânărul de 17 ani a venit marți după-amiază la locuința socrului, unde se ascundea mireasa fugită de acasă.

UPDATE: Față de cei doi tineri, procurorul a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

De asemenea, în urma materialului probator administrat, cercetările au fost extinse și cu privire la un buzoian, în vârstă de 38 de ani, și față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar. Niciuna dintre cele trei persoane nu figurează ca deținători legali de arme.


Sâmbătă, 23 septembrie, în continuarea cercetărilor privind conflictul intrafamilial produs în municipiul Buzău, în care s-a făcut uz de armă, polițiștii au depistat principalii bănuiți, doi tineri în vârstă de 17 și 27 de ani. 

În urma materialului probator administrat, pe bază de ordonanță, polițiștii au luat măsura reţinerii față de aceștia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, amenințare, lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astăzi, 24 septembrie, urmează a fi prezentați parchetului cu propunerea unor măsuri preventive, conform legii.

Reamintim că marți, 19 septembrie 2023 polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că în zona unui imobil din municipiul Buzău s-ar fi auzit focuri de armă.

Imediat după sesizare, s-a deplasat la fața locului o echipă operativă formată din polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, de investigații, de ordine publică și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Din primele investigații a reieșit că este vorba de un conflict intrafamilial, context în care s-ar fi utilizat o armă, cel mai probabil din categoria celor neletale, fără a rezulta rănirea vreunei persoane.

Polițiștii au demarat cercetările specifice,sub coordonarea parchetului, pentru clarificarea situației, identificarea tuturor persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button