Știrile zilei

Au început lucrările | Azi – ruină, mâine – hotel și cafenea

Au început lucrările de reabilitare a unui complex de clădiri de patrimoniu din municipiul Buzău, aflate astăzi în ruină. Primarul Constantin Toma a inspecta șantierul deschis de curând în Parcul Marghiloman, acolo unde se reabilitează casa de oaspeți și grajdurile familiei Marghiloman, clădiri de o însemnătate deosebită pentru patrimoniul cultural buzoian.

În zorii secolului trecut, Casa de Oaspeți a familiei Marghiloman a găzduit numeroase personalități, printre care Regina Maria, care obișnuia să vină la Buzău, unde admira caii, grădinile cu flori și heleșteul. Anii au trecut, iar clădirile lăsate în paragină au ajuns niște ruine. Acum, Primăria reabilitează întregul complex, din care fac parte casa de oaspeți și grajdurile familiei Marghiloman.

Au început lucrările de reabilitare și la două obiective istorice din orașul nostru. Este vorba de celebrele grajduri ale lui Alexandru Marghiloman, care adăposteau cei mai buni cai de curse, pursânge englez, din România și ,,Casa de Oaspeți” de lângă Vila ,,Albatros”, în care au stat multe celebrități, inclusiv familia regală a României. Salvând aceste clădiri, salvăm și o parte a istoriei Buzăului! Vom continua, prin multe acțiuni, salvarea patrimoniului municipiului Buzău, pentru că până la urmă salvarea patrimoniului înseamnă și salvarea identității noastre de buzoieni. Tot în acest an vor începe lucrările și la ,,Casa Grădinarului” din Parcul Marghiloman, care se va transforma într-un ,,Centru educațional pentru permacultură și hrană sănătoasă”, la dispoziția copiilor buzoieni, care trebuie să învețe să și cultive, dar să se și hrănească sănătos.”, a scris primarul Constantin Toma pe Facebook.

După reabilitare, la parterul casei vor funcționa o cafenea și un mic restaurant, o bucătărie și o recepție, iar la etaj și mansardă vor exista șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button