ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Au început să crape rigolele de pe DJ 203 K

Nici nu s-au încheiat lucrările pe DJ 203 K – acest coșmar al infrastructurii rutiere buzoiene -, că rigolele montate în șanțurile de scurgere au început deja să crape. De vină ar fi nu timpul scurs de la turnarea betonului (ar fi fost și culmea!) ci neatenția unui șofer de excavator.

Din seria „Dorel în acțiune” sau ce mai fac muncitorii de pe DJ 203K. Cu excavatorul din dotare strica frumusețe de șanț nou nouț, ca deh.. merge și asa la noi.”, este mesajul unei buzoience postat pe grupul de Facebook Știri Buzău.

  • Din amânare în amânare.

În august 2018, Consiliul Județean Buzău a aprobat finanțarea proiectului „Mo­dernizare DJ 203K, km. 38+000 – 75+000, Mărăcineni – Podu Muncii, Județul Buzău”. Perioada inițială de implementare era 24.10.2018 – 30.04.2021.

Anii au trecut, iar lucrările au înaintat cu viteza melcului. Potrivit Opinia Buzău, o serie de lucrări neexecutate conform a împins termenul de finalizare a proiectului până pe de 31 aprilie 2021. Nici acest angajament nu a putut fi respectat, astfel că perioada de implementare a proiectului s-a prelungit până la 31 decembrie 2021.

Sursa citată mai arată că, de-a lungul celor trei ani scurși de la startul proiectului, autoritățile au întocmit mai multe acte adiționale, fiecare aducând sume în plus la costul inițial al lucrărilor, astfel că s-a ajuns ca între­gul tronson de drum să coste cu peste 2 milioane de euro mai mult decât prețul anunțat inițial. Fiecare amânare și actualizare de preț a adus costuri suplimentare la valoarea totală a proiectului, ajun­gându-se de la 77,68 milioane lei la un total de 91,25 milioane lei.

În trecut, locuitorii de pe Valea Slănicului au reclamat numeroase probleme în legătură cu reabilitarea DJ 203K, Mărăcineni – Podu Muncii:

Asfaltul s-a crăpat în Mărăcineni, iar pe alocuri au apărut gropi care sunt astupate periodic cu piatră netasată, iar pe zona Săpoca covorul asfaltic a fost decopertat și fundația drumului a fost spartă în mai multe locuri pentru a fi realizate canale de traversare pentru preluarea apei pluviale de pe rigole. În plus, zilele trecute, în Săpoca rigolele din beton au fost sparte și vor fi refăcute, după ce panta de scurgere a fost dată incorect, iar rigolele, prea mici, nu puteau prelua corespunzător volumul de apă, astfel că oamenii s-au trezit cu apa în curți.”, titra cotidianul OPINIA în iunie 2021.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!