EducaţieȘtirile zilei

Au plantat pentru viitor! Încă un eveniment notabil la Școala Vintilă Vodă

După reușita meritorie cu proiectul „Singuri acasă, împreună în biserică!”, elevii Școlii Gimnaziale „Tache și Ecaterina Tocilescu” din Vintilă Vodă s-au repliat rapid și au pus bazele unui nou proiect, de data aceasta dedicat naturii. Joi, în ultima zi de școală, elevii școlii au plantat puieți în jurul bazei sportive nou-înființate, pentru a crea o perdea forestieră.

Însoțiți de angajați ai Ocolului Silvic Vintilă Vodă, de directorul școlii și de primarul Ion Coman, cei aproape 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Tache și Ecaterina Tocilescu” au plantat cu mâna lor puieți de molid și arbuști de tuia pe două laturi ale modernei baze sportive cu gazon sintetic, construite recent de primărie.

Reprezentanții Ocolului Silvic Vintilă Vodă au pus la dispoziția voluntarilor puieții de molid și tuia și le-au explicat acestora pașii necesari pentru o plantare reușită.

În câțiva ani, terenul cu gazon sintetic va fi protejat de o perdea forestieră ce va opri praful și vântul, însă proiectul elevilor de la Vintilă Vodă nu se oprește aici. Sprijiniți de Primărie și de Ocolul SIlvic, reprezentanții școlii vor să continue acțiunile de implicare activă spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.

GALERIE FOTO:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button