Utile

Augmentarea umană – tehnologia care ne va schimba viața în următorii 10 ani!

Toate informațiile despre augmentarea umană, o tehnologie capabilă să schimbe viața omului în bine în următorii 10 ani. Date importante în articol.

Inteligența artificială și IoT (Internet of Things) ajută oamenii prin oferirea de soluții inteligente (aparate electronice și electrocasnice interconectate cu alte echipamente care transformă o casă într-o locuință inteligentă) care ne oferă nivelul maxim de confort în viață de zi cu zi. Numai că AI poate fi folosită și în scopul îmbunătățirii vieții fizice a omului – aici intervine tehnologia de augmentare umană, care oferă soluții inteligente pentru rezolvarea problemelor și dizabilităților medicale ale omului. Iar din acest punct orice este posibil prin intermediul acestei tehnologii, inclusiv îmbunătățirea vieții umane și prelungirea acesteia.

Cum ne influențează augmentarea umană viața în prezent?

Inteligența artificială a pătruns în numeroase sectoare ale vieții umane, de la cloud gaming, variantele inteligente de chat bot și căști Touch VR și până la industria medicală, auto și în cea a construcțiilor smart. Astăzi este posibil să te distrezi de pe mobil (care s-a transformat într-un dispozitiv de divertisment “la purtător”) citind presa online, jucându-te la orice casino – citiți despre cazinoul online România în Top-cazinos.com, interacționând cu prietenii pe rețelele de social media sau chiar pentru a interacționa cu clienții ori pentru a avea parte de o consultație medicală pe net.

Augmentarea umană duce inteligența artificială la un alt nivel pentru că le oferă persoanelor cu probleme medicale o soluție reală pentru tratarea acestora. Implanturile pentru creier, protezele artificiale de organe, interfețele computerizate pentru creier, editarea genetică, medicamentele pentru creier, exoscheletele, chip-urile RFID, viziunea augmentată, lentilele de contact de mici dimensiuni, reconstrucția de organe, fertilizarea în vitro și organele printate 3D sunt câteva dintre aplicațiile tehnologiei de augmentare umană care sunt disponibile în prezent.

Ce va aduce viitorul în materie de augmentare umană?

Neuralink și-a propus să creeze o interfață de comunicare între creier și dispozitivele AI, ceea ce va însemna posibilitatea procesării unor cantități masive de informație care sunt stocate în creierul uman. Motion Savvy este o interfață capabilă să convertească limbajul semnelor în vorbire și invers, ceea ce îi va ajuta pe cei care au deficiențe de auz – pe viitor, aceasta se poate transforma într-o aplicație pe care să o poată folosi orice persoană. Implanturile auditive nu vor mai fi necesare în momentul în care vor fi instalate dispozitivele audio externe care sunt dezvoltate în acest moment de Cochlear.

Waverly Labs va duce comunicarea la un nou nivel prin implementarea soluției de traducere în timp real (cu ajutorul unor căști inteligente). În momentul actual sunt disponibile doar câteva limbi pentru care se poate face traducerea instant, dar pe viitor, numărul acestora se va extinde, ceea ce va face acest program o soluție de comunicare la nivel global.  Microsoft le-a pregătit utilizatorilor HoloLens 2, ochelarii care permit manevrarea obiectelor într-o formă holografică.

Iar soluțiile smart promise de augmentarea umană nu se opresc aici – nano-boții (specializați în îndeplinirea diferitelor sarcini în interiorul corpului uman) și chip-urile de memorie cu mare putere ce vor fi implementate în creier (hard disk-uri cu spații de stocare impresionante) reprezintă următorul pas într-o industrie care se dezvoltă pe an ce trece (în 2019 valoarea acestui sector era de 70, 9 miliarde de dolari, iar pentru 2024 se prefigurează să ajungă la 206,9 miliarde de dolari). Iar de aici și până la omul bionic mai este doar un pas – pe care augmentarea umană îl poate face pentru omenire!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button