AdministrațieȘtirile zilei

Autobuz de pe ruta lui 2, lăsat FĂRĂ NUMERE, după ce a pătruns pe raza localității Mărăcineni, dincolo pod

Situație mai puțin obișnuită la Mărăcineni, acolo unde un autobuz aparținând societății de transport public Trans Bus, circulând pe ruta lui 2, a rămas fără plăcuțele de înmatriculare, după ce a fost depistat circulând pe DJ 203 K, dincolo de podul de peste râul Buzău.
Începând de luni, microbuzele și autobuzele de pe ruta lui 2 nu vor mai putea trece de podul de la Mărăcineni, deoarece au licențe de transportTransBus doar pe raza municipiului. Deși circulau de ani buni până la Mătești, patronii de maxi-taxi și șoferii de autobuze nu vor mai putea face acest lucru, sub amenințarea unor amenzi drastice din partea autorităților. Călătorii de pe raza localităților Mărăcineni, Potoceni și Mătești nu au acum altă soluție decât să aștepte operatorul de traseu care deține licență de transport de la Consiliul Județean. Este vorba despre o firmă care efectuează curse pe ruta Buzău-Lopătari, care are însă o frecvență de trecere de o oră.
Chiar în acest moment, zeci de persoane așteaptă de-a lungul DJ203K microbuzul 2, care nu mai vine. Potrivit unor surse de la fața locului, un autobuz aparținând TransBus, care s-a încumetat să circule până la Mătești, a fost deja lăsat fără plăcuțe de înmatriculare de către reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier (ISCTR). Aceleași surse mai precizează că la capătul lui 2 de la Mătești s-au instalat inspectorii ISCTR și cei de la RAR, pentru a lua măsuri împotriva celor care circulă până aici și nu au licențe de traseu.
Informația nu a putut confirmată de către reprezentanții TransBus. Contactați telefonic, aceștia au precizat că nu pot furniza detalii în lipsa conducerii, care se află, la această oră, pe traseu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Prin retragerea autobuzelor și microbuzelor de pe traseul Buzău – Mâțești se va produce o mare nedreptate salariatilor, elevilor și pensionărilor. Escrocul care deține licență pe traseul Lopătări – Buzău nu va putea asigură transportul salariaților și elevilor la timp. În cârdășie cu un parlamentar a obținut această licență și acum își bate joc de mii de suflete. Nu are el atâtea mijloace de transport persoane astfel încât în orele de maximă aglomerație să facă față. Deja am văzut autobuze și microbuze încărcate peste limita maximă admisă. Inspectoratul pentru siguranță circulației nu vede? Nu mai zic și de bagaje. Va dați seamă în ce condiții se circulă și nimeni nu vede. Sau se fac. Să fie cârdășie?

  2. Cred ca noi locuitorii dealungul timpului am primit mai multe lovituri din toate partile dar aceasta este cea mai mare si cea mai tare defapt ne-a lovit unde ne doare mai rau transportul .Bai fratilor daca acim 13 ani luam autobuzul de la pod iar lumea care facea naveta la servici se ducea cu bicicletele stau asa si ma intreb acum ca sa marit si circulatia masinilor in comuna si populatia odata cu ea unde Doamne iartama mai ai curaj sa mergi cu bicicleta pana la servici cand nici cu masina nu prea iti vine sa te incumeti defapt la cate accidente au fost in Maaciineniul asta iti este frica sa mai mergi si pe trotuar daramite cu bicicleta acum 13 ani era putin mai bine incepand cu momentul de fata si in viitor va fi mult mai rau si sincer sa fiu nu vad nici o solutie imediata voi credeti ca firmele care au asazisa licenta sunt proaste sa opreasca la atatea statii cand ele vin deja incarcate de sus dinspre lopatari? va spun eu categoric nu
    Diferenta de pret pe bilet este a naibi de mare de la 1,5 lei la 3,5 sau chiar 6 lei si se va simti asa ca fratilor ne-am lins pa bot de confort ce era odata microbuz si autobuz la scara va fi garantat istorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button