Știrile zilei

Autoritățile cred că a fost MÂNĂ CRIMINALĂ

Focarele se extind cu repreziciune în județul Buzău, dar asta nu împiedică autoritățile să cerceteze, în paralel, modul în care a ajuns virusul pestei porcine africane în comuna Vadu Pașii, poate cel mai grav afectată de virus.

Deși caută acul în carul cu fân, autoritățile buzoiene vor neapărat să afle cine este persoana care a adus cu sine virusul pestei porcine în Vadu Pașii. Pentru că indiciile arată către o „mână criminală”, prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a cerut directorului executiv adjunct al DSVSA și comandatului Poliției județene ca, până la sfârșitul săptămânii, să fie finalizate documentarea. Rezultatele ar urma să fie prezentate într-un raport amănunțit.

În pofida măsurilor pe care autoritățile susțin că le-au luat, pesta porcină africană continuă să se extindă. Șase focare de PPA sunt active în prezent în trei sate ale comunei Vadu Pașii, toate deschise de la începutul acestui an, primul fiind în localitatea Focșănei, în gospodăria unui asistent ­ve­terinar.

De atunci, cazurile de îmbolnăvire s-au înmulțit îngrijorător, ultimul fiind confirmat sâmbătă, în satul Scurtești, într-o gospodărie particulară.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */