Știrile zilei

Autostradă la Buzău | Autoritățile pregătesc licitația pentru Studiul de fezabilitate

Muntenia și Moldova vor fi legate, în viitor, de o autostradă care va trece pe la Buzău. Autoritățile anunță că se fac primii pași pentru demararea Studiului de fezabilitate la autostrada Ploiești-Buzău-Bacău:

„În două săptămâni vedem în SEAP licitația pentru Studiul de Fezabilitate și proiectare pentru traseul Ploiești-Buzău-Bacău, iar tronsonul Bacău – Pașcani va fi lansat probabil în licitație în luna octombrie. În etapa de Studiu de fezabilitate va fi o evaluare dacă va fi autostradă sau dacă va fi drum expres”, a declarat Cătălin Homor, directorul CNADNR.

Noul termen vine, însă, după ce, în aprilie, Homor anunța că aceeași licitație urma să fie lansată în luna iunie, un termen deja depășit.

Autostrada sau drumul expres pe ruta Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani ar urma să aibă o lungime de aproape 330 km și are menirea să preia traficul pe ruta Nord-Sud, care în prezent se desfășoară pe DN2, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat, folosit adesea de către șoferi drept încă o bandă de circulație.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button