Știrile zilei

Aveți sânge pe mâini, domnilor de la CNAIR!

Un tătic de 37 de ani și fiica acestuia, de numai trei anișori, au pierit ieri pe E85, într-un grav accident rutier provocat de un șofer care a pătruns pe contrasens și a semănat moarte pe șosea. Cum să-i spui familiei celor doi decedați că accidentul putea fi prevenit, dacă pe blestemata aia de șosea a morții s-ar fi montat separatoare de sens? Câți oameni trebuie să mai moară pentru a se lua măsuri? Câți morți aveți pe conștiință, domnilor de la CNAIR?

În ultimii ani, DN2 E85 şi-a câştigat renumele sumbru de „şoseaua morţii”. Șoferi, ONG-uri și oameni simpli au atras de multe ori atenţia că şoseaua este subdimensionată pentru valorile prea mari de trafic. Vitezele amețitoare înregistrate pe acest drum blestemat duc la adevărate catastrofe rutiere, dar nimeni nu mișcă un deget pentru a stopa fenomenul care îndoliază familii.

Ieri, un tătic și fiica lui de nici trei anișori au murit zdrobiți de un şofer care ar fi adormit la volan, pătrunzând pe contrasens și spulberând două mașini. A murit și el, dar a luat cu sine doi oameni nevinovați. Putea fi prevenit acest accident rutier? Categoric da! Separatoarele de sens ar fi împiedicat orice pătrundere pe contrasens, orice depășire riscantă, orice impact frontal.

Dar – din păcate – separatoarele costă și costă mult, iar banii sunt pentru altceva. De pe drumurile din România scapă cine poate. „La vie est un combat”, o să vi se spună, iar tragedii sunt la tot pasul. Chiar și-n „tarile civilizate”. Cu alte cuvinte, așa vă e scris. Ce mare lucru?

Tot din nefericire, E85 rămâne singura cale de legătură dintre Moldova şi capitala ţării. Iar drumul acesta însângerat trece prin Buzău, un județ frumos, cu oameni buni și primitori, dar care piet și ei, la rându-le, în accidente rutiere îngrozitoare.

Ieri au fost tăticul de 37 de ani și fiica lui, mâine putem fi noi. Șoselele românești continuă să-și ia tributul de sânge, iar E85 e campion. Decesele rezultate în urma accidentelor rutiere sunt o constantă pe această rută considerată de către unii șoferi una „de mare viteză”. În realitate, E85 este un drum cu o singură bandă, pe care moartea stă la pândă în fiecare secundă.

Morții cu morții, viii cu viii, vor zice unii. Dar chiar și așa, rămân câteva întrebări: De ce NICIO autoritate publică locală sau centrală nu propune nici cea mai mică măsură pentru reducerea numărului de accidente pe E85? De ce NIMENI nu vorbește despre separatoarele de sens vitale pe șoseaua morții? De ce în Buzău ONG-urile, Poliția, Prefectura sau oricine altcineva nu desfășoară AMPLE CAMPANII de informare și conștientizare pe acest drum blestemat, care ne omoară copiii și părinții?

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: