Știrile zilei

Avocată din Buzău, mesaj emoționant, după moartea fulgerătoare a angajatei din Direcția Economică

Vasilica Mihail, în vârstă de 50 de ani, angajată a Direcției Economice din Primăria Buzău, a decedat miercuri, după ce a căzut de la etajul al patrulea al blocului în care locuia. Roxana Mihaela Constantinescu, avocat buzoian și apropiată a Vasilicăi Mihail, a reacționat pe Facebook, după ce angajata Primăriei a pierit fulgerător:

„Priviți atent fotografia si ochii care vă zâmbesc din ea. Au fost ai unui om bun, modest, simplu , devotat muncii …..Au fost ai unei femei extraordinare, ale carei calități raman necunoscute celor pe lânga care a trecut, sau celor pe care i-a intalnit in programul său de lucru.
De azi, ochii aceștia imenși, albaștri , nu vor mai surâde in soare. Vasilica Mihai nu va mai semna condica din Primărie si nici nu va mai preda lucrari in regim de urgența.


Dumnezeu știe ce s-a întamplat cu ea !


Avea numai cincizeci de ani, arata ca un copil, cu trup firav, dar era atat de muncită si mai ales deprimată, de parca avea vârsta senectuții. Toate drumurile bătute in scurta ei viață au însemnat nevoi, ambiție, devotament, credința in familie si in slujba comunității.
S-a născut intr-o familie simplă, săracă…Mama ei a fost angajata la fostul Inspectorat de Cultura al Judetului Buzau…. A crescut-o cu palmele si multă iubire. Și-a depasit condiția printr-un efort uriaș, a invățat pe rupte si a urcat pas cu pas, de una singură, intr-un post pe care nu cred că și l-a dorit.


Viața dintre hârtii, nu e viață, e trăită robotic si cu mare frică…. Să nu fii criticat, să nu ți se reproșeze ceva, sa nu greșesti, să nu pierzi la salariu, să nu fii retrogradat, să nu pierzi amărâtul acela de loc de munca de unde nu poți lua nicio hârtie acasă….
Când ieșea dintre cei patru pereți lupta cu viața…


Și-a construit o familie tare frumoasă, in care a picurat numai iubire….A înfruntat si bune si rele…boala soțului pentru care nu a pregetat nimic, a făcut împrumuturi, a mancat pâine cu ceai , l-a însotit într-o convalescența lungă , a facut un credit uriaș.
Numai cine nu a avut un bolnav in familie nu știe cât suflet trebuie să topești in creuzetul in care pregătești licoarea minunată a speranței că totul va fi bine. Să muncești fizic, să muncești la psihicul omului care nu mai speră in nimic….Pentru tine nu mai rămâne mare lucru, cazi înr-un somn de plumb la sfarsitul zilei , si apoi, dimineață o iei de la capăt…..


Vasilica nu a avut nimic mai de preț in viața decât familia..un soț minunat, un copil special….Pentru ei ar fi făcut orice !…
Un om simplu, consumat la o vârstă când totul ar fi trebuit să înflorească….
In ultima vreme purta in inimă o spaimă, cea a nesiguranței zilei ce va urma, frica de a nu mai putea achita ratele la creditul în derulare…….Oboseala o încercuise din toate partile, corpul a cedat….
E o poveste simplă de viața, a unui om de lânga noi care, intr-o perioada vă incasa taxele si impozitele locale, până azi, economist, șef al Serviciului Control, Inspecţie şi Facilităţi Fiscale Persoane Fizice din cadrul Direcției Economice a Primăriei Buzău.
Pentru ea, moartea a venit in zbor, lin, ca o pasare ce a luat-o de la etajul trei al apartamentului unde avea locuința , in prima zi de concediu. Dumnezeu sa o odihnească …..in sfarsit !”, a scris avocata Roxana Mihaela Constantinescu pe Facebook.

Mihail Vasilica, în vârstă de 50 de ani, era șefa unui serviciu din Direcția Economică și îi ținea locul directorului adjunct, Auraș Avramescu. Ea lucra în Primărie din anul 1999 și era percepută de colegi drept o persoană echilibrată. Necazurile se ținuseră lanț de familia femeii, însă niciodată nu a depus armele. În urmă cu câțiva ani, soțul ei a trecut printr-o operație de transplant de ficat, care a reușit. Unicul copil, absolvent de Teologie, era singura alinare a celor doi.

În dimineața zilei de 7 septembrie, femeia, care se afla în prima zi de concediu, i-a spus soțului ei că se simte rău și iese pe balcon, pentru a lua o gură de aer. Femeia a ieșit din apartamentul situat la etajul trei și a urcat la etajul al patrulea, la uscător, de unde s-a prăbușit în gol, decedând la scurt timp după impact. Anchetatorii merg pe varianta sinuciderii, însă nu sunt excluse și alte ipoteze.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button