Știrile zilei

Azi nu vreau s-aud de …

FRAȚI români,

 

Azi e 1 decembrie 2014, zi în care sărbătorim 96 de ani de când episcopul Iuliu Hossu a citit, la Alba Iulia, Rezoluția Unirii prin care ne numim astăzi români și cei din Cluj, și cei din Iași, și cei din București.
Nu știu ce vă doriți voi în această zi specială, însă eu știu bine ce NU-mi doresc. De aceea, dincolo de îndemnurile unora la „unire-n cuget și-n simțiri” (de parcă ei ar simți ceva), de discursurile patriotarde și de cuvintele pline de emfază vreau să vă spun că :
  • Azi NU vreau s-aud de Iohannis, de Băsescu, de Ponta sau mai știu eu ce politician care crede că se poate folosi de un asemenea eveniment pentru a câștiga ceva capital de imagine! Unirea a fost un ideal stropit cu lacrimi, cu sânge și cu sacrificii ce nu pot fi cuprinse în cuvinte, nu cu demagogie, corupție, bolizi de lux și manipulare!
 
  • Azi NU vreau s-aud de Transilvania, de Muntenia și de Moldova nici măcar în buletinele meteo! Azi e ziua în care, acum un veac,  politicieni cu mult curaj și demnitate au avut tăria de a semna, în ciuda atâtor presiuni, „certificatul de botez” al României!
 
  • Azi NU vreau s-aud de Ținutul Secuiesc și de pretențiile unora! Azi e Ziua Națională a țării mele, a românilor de pretutindeni, fie ei maghiari, germani, romi, turci sau italieni, care trăiesc într-un ținut independent și indivizibil, câștigat cu prețul vieții miilor de bravi eroi!
 
  • Azi NU vreau s-aud de cât de educați sunt ardelenii pentru că au votat Iohannis și cât de săraci și de proști sunt „ceilalți” pentru că au pus stampila pe Ponta. Azi, mai mult ca oricând, avem datoria de a gândi și de a simți la fel, dincolo de încercările de manipulare și dezbinare ale unor politicieni sau oameni din media!
 
  • Azi NU vreau s-aud dezbateri politice! Nu mă interesează nici ce zice Rareș Bogdan despre noua sa marotă de la Cotroceni și nici cum cer cei de la A3 arestarea lui Băsescu!
 
  • Azi NU vreau s-aud demagogii vorbind despre diaspora și despre faptul că românii și-au luat țara înapoi! Românii din diaspora sunt frații noștri plecați din țară nu din lașitate, nici pentru că i-a trimis acolo Băsescu (dacă nu le-a convenit în România), ci pentru că aici au ajuns la capătul puterilor, tot din cauza celor care au condus prost! Românii nu și-au luat țara înapoi, ea a fost mereu A LOR, numai că, în ultimii ani, au uitat că ei sunt, de fapt, adevărații stăpâni!
  • Azi NU vreau s-aud nimic. Azi vreau să văd, ca acum 96 de ani, miile de români venind din toate unghiurile României Mari, înveșmântați în sumanele de pătură albă și cu căciulile oștenilor lui Mihai Viteazul pe cap. Azi vreau s-aud Imnul Național și să-i văd pe români intrând pe porțile cetățuii despuiate de pajurile nemțești, unde fâlfâie Tricolorul român!
  • Azi VREAU să-nvățăm să ne acceptăm așa cum suntem.
 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: