Educaţie

Bacalaureat în luna mai. Sesiune specială pentru absolvenții olimpici

Nici nu s-au întors bine din vacanță, că elevii intră în febra examenelor. Este vorba despre absolvenții claselor a XII-a din cumsarputeaschimbaexamenuldebaca-1346505450liceeele buzoiene, care se pregătesc de olimpiade și concursuri internaționale. Pentru ei, bacalaureatul va începe mai devreme, respectiv în luna mai, ca urmare a unei decizii luate de Ministerul Educației Naționale.

  • Potrivit M.E.N, sesiunea specială a bacalaureatului se va desfășura în perioada 17-30 mai, elevii având la dispoziție doar două zile pentru a se înscrie.

Candidații se vor înscrie la sesiunea specială în zilele de 17 și 18 mai iar evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și a celor de comunicare în limba maternă pentru cei aparținând minorităților naționale se va desfășura în zilele de 19 și 20 mai.

În 21 și 22 mai vor fi evaluate competențele digitale iar în 23 — 24 mai, competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.bacalaureat_52538100

Pe 26 mai va avea loc prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, în 27 mai — proba obligatorie a profilului, iar în 28 mai — proba la alegere a profilului și specializării.

Absolvenții care vor participa la sesiunea specială aparținând minorităților naționale vor susține în 29 mai proba scrisă la limba și literatura maternă.

  • Afișarea rezultatelor se va face în aceeași zi, până la ora 18, iar contestațiile vor putea fi depuse între orele 18,00 și 20,00.

În data de 30 mai se vor rezolva contestațiile și vor fi afișate rezultatele examenului,

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close