Știrile zilei

Băiat de 18 ani, înecat în râu. Apelul familiei îndoliate

Un tânăr în vârstă de 18 ani și-a găsit sfârșitul departe de casă, după ce s-a înecat la scăldat. Băiatul originar din Cozieni se afla la muncă în Germania, iar când a ieșit din tură a mers să se scalde cu colegii într-un râu din apropiere. La un moment dat, Rareș a fost luat de curenți și dus în aval, trupul său fiind găsit de scafandri câteva ore mai târziu.

Tragedia care a lovit familia Stoian din comuna Cozieni a avut loc miercuri. Rareș, care mai are acasă șapte frați, plecase la muncă în Germania acum aproape trei săptămâni. Nevoile financiare și dorința de a-și face un rost l-au determinat pe tânăr să plece peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Nimeni nu știa însă că nu avea să se mai întoarcă de acolo viu.

Rareș își găsise de lucru în domeniul grădinăritului și spațiilor verzi. Miercuri, după ce și-a terminat treaba, a mers cu câțiva colegi să se răcorească într-un râu din apropiere. Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat, însă colegii cred că băiatul a fost luat de curenți. Cei prezenți au sunat serviciile de urgență, care au trimis imediat în teren echipe de căutare-salvare. Două ore mai târziu, trupul fără viață al lui Rareș a fost găsit de scafandri.

Câteva ore mai târziu, familia a fost anunțată telefonic de un coleg de serviciu că Rareș nu mai este. Pentru că tatăl său a decedat, iar mama nu mai este în putere, de repatriere urmează să se ocupe acum surorile și frații lui Rareș.

Costurile năruie însă orice speranță a rudelor: Aducerea în țară a sicriului costă 10.000 de euro pe cale aeriană și 7000 de euro pe cale terestră. O soră a băiatului a lansat deja un apel pe Facebook pentru a strânge banii necesari repatrierii fratelui său:

Va rugam din suflet dacă puteți sa ne ajutați cu ce puteți pentru a ne ajuta sa îl aducem pe fratele nostru care a decedat în Germania înapoi în tara pentru ca noi nu avem posibilitatea financiara necesara aduceri lui 0746577870 sau 0748681183 va mulțumim din suflet 🙏😭😭😭😭😭😭😭😭😭 Va rog sa distribuiți.😭

Oricine poate ajuta familia greu încercată, contribuind cu cât poate la aducerea în țară a băiatului. Mai multe detalii pot fi obținute de la sora acestuia, care poate fi contactată la numărul de telefon: 0744129829.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: