Știrile zilei

Băncile din Piața Dacia vor fi revopsite, la nici două săptămâni de la inaugurare

Noul centru civic al municipiului a fost redat buzoienilor de curând, însă primele probleme au apărut deja. Nemulțumiți de modul în care au fost montate plăcile de granit, reprezentanții primăriei au pus în vedere firmei constructoare să remedieze deficiențele cât mai curând. Municipalitatea avea să afle însă că nu doar lipsa de pricepere a muncitorilor îi va da de furcă, ci și comportamentul unora dintre buzoieni.

La două săptămâni de la inaugurarea Pieței Dacia, reprezentanții primăriei se văd nevoiți să revopsească băncile din zona fostului cinematograf, iar asta deoarece câțiva tineri le-au mâzgălit deja cu markerele. Un repertoriu larg de cuvinte obscene și desene cu organe genitale „înfrumusețează” acum băncile din lemn, pe care stau zilnic femei și copii. Atât i-a dus mintea pe câțiva tineri care și-au lăsat pe canapele și ID-urile de Instagram, întru lauda și aprecierea celor cu mințile probabil tot atât de înguste.

Acum, reprezentanții firmei care a montat piesele de mobilier urban vor veni din nou la Buzău pentru revopsire. Cât vor ține de data aceasta, numai Dumnezeu poate ști.

„Polițiști locali în civil, printre oamenii din piață!” – a sugerat un buzoian, ca soluție la recentele acte de vandalism. Râmâne de văzut dacă măsura va fi pusă în practică și dacă ea va da roade, însă e greu de crezut că cineva va putea sta de strajă 24/24.

Foto: facebook.com/Gabriel Alexe

Primăria Buzău a făucut mari eforturi pentru a transforma centrul municipiului într-un spațiu în care îți e drag să-ți petreci timpul. Aproape cinci milioane de euro a costat întreaga reabilitare și extindere, banii provenind în mare parte din fondurile Uniunii Europene.

Cât va ține acest nou centru al orașului… rămâne de văzut.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Din revoltele tinerilor se pot trage adesea concluzii interesante. Din ceea cea au scris pe banci reise ca :
    -nu exista toalete in Piata Dacia unde se aduna sute de oameni
    Sigur problema se poate rezolva la fel ca scurgerea de la tasnitori si cismele ,adica DIRECT PE PLATOU .
    Proiect cat mai simplu ca sa nu fie costuri prea mari si atractie pentru copii care …nu se uita la bani sau utilitate .Se bucura de balaceala.

  2. Problema e ca proiectul a fost foarte prost de la bun inceput ; nu trebuia aprobat ; se tot vorbeste de aranjarea dalelor , dar asta e un lucru mai marunt fata de toata lucrarea , prost gindita ( ca si altele din Buzau )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button