Economic

Bani europeni pentru fermele de familie. Vezi aici condițiile de finanțare

Buzoienii interesați să-și pornească propria afacere în agricultură o pot face de acum înainte prin înființarea unei ferme de familie.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APRDP) a -publicat ghidurile solicitantului în formă consultativă pentru două linii de finanţare ce ar urma să fie lansate în luna mai. Este vorba despre Măsura 121 – Ferma de familie şi Măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole.

Aceste finanţări au drept scop promovarea investiţiilor în exploataţiile agricole din sectorul vegetal și de creştere a animalelor pentru realizarea de construcţii noi şi/ sau modernizarea construcţiilor agricole existente din cadrul acestora şi a utilităţilor aferente, achiziţionarea de maşini şi utilaje noi, înfiinţarea de plantaţii etc.

  • Contribuţia publică aferentă acestei sesiuni este de 35.000.000 euro, respectiv 5% contribuţia Guvernului României şi 95% contribuţia Uniunii Europene.

 

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 121 sunt fermierii definiţi conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice, care practică în principal activităţi agricole – activitate principală conform Certificatului de Înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului – a căror exploataţie este situată pe teritoriul ţării, are o dimensiune cuprinsă între 2 si 50 UDE1, și care este înregistrată în Registrul unic de identificare / 174270maximRegistrul agricol.

Astfel, pentru a beneficia de sprijin prin FEADR, un solicitant trebuie să aibă ca obiect principal de activitate domeniul agricol, conform Certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului.

Iată mai jos condiţiile de finanţare pentru cele două măsuri:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button