Știrile zilei

Bazin olimpic și minideltă, amenajate în spatele ștrandului

Primăria municipiului Buzău intenționează să construiască un bazin olimpic municipal acoperit, în zona ștrandului din Parcul Tineretului. Proiectul prevede un întreg complex de tip „aqua park”, cu centru sportiv și de recreere. Pe terenul dintre ștrand și centura de est ar urma să fie amenajată o minideltă.

După ce negocierile pentru preluarea în proprietate sau chirie a Bazinului Olimpic au eșuat, Primăria Buzău a decis să pună în operă un megaproiect de regenerare urbană în spatele Ștrandului Tineretului.

Potrivit noilor planuri, un bazin olimpic şi o sală de sport ultramodernă cu 4000 de locuri, dar și o minideltă ar putea deveni realitate în câțiva ani. Toate vor fi realizate cu fonduri europene, iar proiectul este deja aprobat.

Unul dintre pașii necesari concretizării proiectului îl constituia avizul Consiliului Local pentru Planul Urbanistic Zonal. Săptămâna trecută, aleșii au votat pentru regenerarea spațiului urban adiacent Parcului Tineretului, acolo unde pe o suprafață de 45 de hectare vor fi ralizate aceste noi facilități.

Proiectul prevede și două bretele care vor duce pe noua Centură de Est a orașului. Dacă proiectele decurg conform planului, anul viitor ar trebui să înceapă şi lucrările de amenajare a noilor investiţii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close