Știrile zilei

Biblioteca Județeană se mută la Galleria Mall

În următorii zece ani, Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” din Buzău va funcționa în clădirea centrului comercial Galleria Mall din Unirii Nord. Societatea care administrează mall-ul a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean, oferind cele mai bune condiții și cel mai convenabil preț.

Contractul de închiriere a fost semnat de către părți vineri, reprezentanții Galleria urmând să pună la dispoziția bibliotecii, pentru găzduirea fondului de carte, o suprafață de 1200 de metri pătrați. Suplimentar, câștigătorul licitației a decis să ofere gratuit încă 105 metri pătrați, pentru desfășurarea în bune condiții a activității instituției.

Printre beneficiile obținute de Consiliul Județean prin contract se numără mutarea gratuită a celor peste 680 de tone de carte, operațiune complexă care ar costa alte câteva zeci de mii de euro. De crearea unor condiții optime pentru activitatea bibliotecii se va ocupa tot Galleria Mall. Printre acestea se numără autorizațiile de securitate la incendiu, posibilitatea de stingere cu aerosoli și amenajarea camerei serverelor.

Clădirea Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” de pe Unirii va intra în reabilitare.

Reprezentanții centrului comercial au la dispoziție 90 de zile pentru a muta întregul fond de carte. Contractul a fost încheiat pe zece ani, contra unei sume de 3.9 euro/mp lunar, plus 4.6 euro/mp lunar, costuri de întreținere.

Biblioteca Județeană va funcționa la etajul centrului comercial, lângă intrarea la cinema, pe partea dreaptă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button