Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

Biroul Electoral a dispus ȘTERGEREA unui videoclip de pe pagina candidatului PNL la Primăria Buzău

Măsură dură dictată de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală, în cazul unui videoclip postat de mai mulți candidați ai PNL Buzău, printre care Carmen Ichim și Adrian Zoican. Motivul, materialul video a fost postat ieri, în ziua în care campania electorală este interzisă prin lege, iar cei mai mulți membri ai BECM au considerat că reprezintă un material de propagandă electorală.

Dezvăluirea privind decizia BECM a fost făcută, în această seară, chiar de Carmen Ichim, care a postat pe Facebook mai multe fotografii și capturi de ecran. Potrivit acesteia, materialul video postat ieri nu ar reprezenta decât un colaj de imagini în care candidata apare împreună cu grupul său de prieteni, la o înghețată, pe terasa unui mall.

După apariția videoclipului, PSD Buzău a depus plângere la BECM, iar opt dintre cei unsprezece membri au concluzionat că reprezintă un material de propagandă electorală, care încalcă legea.

Prin urmare, hotărârea a fost transmisă către IPJ Buzău, care trebuie să ia acum măsurile legale.

Clipul postat, ieri, de Carmen Ichim:

La rândul lor, liberalii au reclamat PSD la Biroul Electoral, pe motiv că, aseară, mai mulți membri de partid s-au fotografiat în Drăgaică și au postat imaginile pe Facebook. În acest caz, BECM a respins solicitarea, ceea ce a făcut-o pe Carmen Ichim să conzluzioneze că Biroul Electoral de Circumscripție unicipală demonstrează „mult subiectivism și o apropiere de PSD”.

Iată postarea din această seară a candidatei Carmen Ichim:

„BECM s-a pronunțat astăzi prin procesul verbal nr. 345/09.06.2024 pe care îl anexăm cu privire la ștergerea unui videoclip de pe pagina mea de Facebook și de pe contul personal, în care împreună cu grupul meu de prieteni am mers într-o seară la o înghețata pe terasa unui mall.

În condițiile în care sunt un om cu mare respect pentru lege, nu înțeleg ce lege am încălcat, dar este clar ca BECM a acceptat reclamația PSD-ului cu privire la acest videoclip, demonstrând mult subiectivism și o apropiere de PSD (întrucât în clip noi nu avem însemnele electorale și purtăm diverse culori).

Dragi buzoieni, este clar ca în opinia BECM, urmare a unei evidente simpatii față de PSD, în curând nu vom mai avea voie să purtăm galben și nici să ne mai strângem cu prietenii să mâncăm înghețată, mai ales de pepene galben, în special de alegeri, condiție impusă de PSD. Să sperăm că ne vor lăsa să ieșim la vot!

P.S. PNL a făcut o sesizare la BECM că în seara zilei de 08.06.2024, la deschiderea târgului Drăgaica, candidatul PSD la primăria Buzău Toma Constantin, împreună cu candidații la Consiliul Local și Consiliul Județean și alte personalități PSD s-au fotografiat și au postat pe pagina candidatului PSD la primăria Buzău precum și a celorlalți, dar BECM a comunicat că nu este campanie electorală și a respins sesizarea. Vă atașăm capturi de ecran (fotografii) de la paginile lor de Facebook, să vedeți cine nu respectă legea. Vă mulțumesc! Ieșiți la vot pentru că voi contați!

Cu respect, Carmen Adriana Ichim”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button