Știrile zilei

BOMBĂ! Ce se întâmplă cu cei doi prieteni ai lui Cosmin Dan?

Răsturnare de situație, în dosarul crimei care a cutremurat România la sfârșitul lunii februarie! Potrivit jurnaliștilor Campus TV, cei doi tineri care i-au adus benzina lui Cosmin Dan pentru a o incendia pe fosta sa iubită, Valentina Nica, sunt în atenția anchetatorilor și ar urma să fie puși sub acuzare.

În urmă cu aproape șapte luni, o crimă petrecută în miez de noapte îngrozea România. Cosmin Dan, un tânăr de 21 de ani, din Buzău, își omora prin incendiere fosta iubită, pe Valentina Nica, de teamă ca aceasta să nu îi strice relația cu iubita actuală. Ancheta crimei a durat mai bine de patru luni, încheindu-se cu un singur vinovat: Cosmin Dan.

Deși în apartament se mai aflau persoane în fatidica noapte de 23 spre 24 februarie 2019, părea că doar Cosmin Dan urma să răspundă de uciderea cu bestialitate a tinerei de 21 de ani. Din rechizitoriul procurorilor a reieșit că autorul și-a rugat doi prieteni – alături de care petrecuse la un club din București – să îi aducă benzină, pentru a-i da foc Valentinei.

Potrivit sursei citate, cei doi prieteni ai inculpatului trimis în judecată pentru crimă au ajuns și ei în atenţia anchetatorilor sub acuzaţia de complicitate. Este vorba despre cei doi amici care i-au adus autorului sticla de benzină, folosită apoi de Cosmin Dan pentru a-i da foc Valentinei.

Astăzi este programat primul termen în procesul în care tânărul Comsin Dan a fost trimis în faţa instanţei, sub acuzaţia de omor deosebit de grav. Inculpatul va fi adus încătuşat, la Tribunalul Buzău.

Între timp, procurorii au deschis un nou dosar, legat de evenimentul tragic din luna februarie. De acestă dată, cercetările îi vizează pe cei doi prieteni care i-au adus inculpatului o sticlă de benzină, în acea dimineaţă când Valentina, în vârstă de 21 de ani, a fost arsă de vie.

Crima s-a produs la etajul nouă al unui bloc de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în apartamentul Valentinei Nica. Vecinii au auzit zgomote, dar au ieșit abia când fumul și flăcările au inundat scara. Aflat în arestul IPJ Buzău încă de a doua zi, Cosmin Dan a recunoscut parțial fapta. El a contestat imediat măsura arestului preventiv, însă judecătorii i-au respins tânărului solicitarea. Mai mult, măsura arestului a fost din nou prelungită, iar inculpatul riscă ani grei de închisoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close