Economic

Bonul fiscal TREBUIE servit odată cu friptura! / Cum poți să consumi GRATIS

Magazinele şi restaurantele din Buzău și din întreaga țară vor fi obligate să afişeze la intrare anunţul conform căruia clienţii pot beneficia GRATUIT de produse dacă nu primesc bon fiscal. Este anunțul făcut de către ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, conform căruia, „dacă un client nu primeşte bonul fiscal, se consideră că produsul este un cadou“fdb269cc631a5da628ff6f2d45071726811765a2
Ministerul de resort a mai anunțat că va fi înfiinţată o linie telefonică gratuită către ANAF pentru sesizări, care nu vor genera o acţiune imediată, dar vor declanşa un control. Caracteristica afişului şi numărul de telefon pentru linia directă către ANAF, care va funcţiona permanent, vor fi stabilite prin norme de către Ministerul Finanţelor, a anunţat ministrul Darius Vâlcov. El a precizat că sesizările transmise la numărul de telefon cu apel gratuit către ANAF vor fi preluate permanent, indiferent de oră, dar nu vor genera o acţiune imediată, la faţa locului, ci vor sta la baza organizării ulterioare a unui control în care vor fi comparate ora apelului telefonic şi cea de emitere a bonului fiscal, în cazul în care clientului nemulţumit i-a fost eliberat un bon ulterior apelului telefonic.
În acelaşi timp, pentru a evita abuzuri din partea clienţilor care într-un restaurant pot invoca faptul că nu au primit bon fiscal pentru a pleca fără să achite consumaţia, ministrul Finanţelor a recomandat reprezentanţilor unităţilor să înmîneze clientului bonul fiscal odată cu servirea comenzii.
Guvernul a decis, prin ordonanţa de introducere a Loteriei bonurilor fiscale, ca, din luna martie, un client să aibă dreptul să nu achite produsul selectat dintr-un magazin sau consumat într-un restaurant dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant.
Sursa: Monitorul Express

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */