Știrile zilei

Constantin Toma, tranșant: „Piețele din Buzău nu se închid!”

Liderii PSD se implică pentru ținerea în viață a piețelor / Zeci de mii de buzoieni depinde de asta

Decizie a municipalității, în privința piețelor din Buzău. În urmă cu puțin timp, primarul Constantin Toma a anunțat că piețele din municipiu NU se vor închide, urmând însă a se dispune măsuri pentru reamenajarea spațiilor.

Joi, Guvernul a anunțat un nou set de restricții menite să frâneze creșterea alarmantă a numărului cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Printre acestea se numără și închiderea piețelor și a talciocurilor, măsură considerată injustă de către cei mai mulți români.

Printre contestatarii închiderii piețelor se numără și politicienii Buzăului. De pildă, Constantin Toma a anunțat că va face tot ce îi stă în putere pentru a păstra piețele deschise, iar Romeo Lungu, secretarul executiv al PSD, a lansat un apel către guvernul PNL:

Decizia închiderii piețelor acoperite și târgurilor este lipsită de orice logică. Producătorii români se află oricum într-o situație disperată. Nu închideți piețele! Nu îngropați și sectorul agroalimentar!”.

Astăzi, primarul Constantin Toma a făcut un anunț tranșant: „Piețele din Buzău NU se vor închide!”. La nivelul administrației piețelor vor fi luate însă o serie de măsuri:

  • Peretele frontal al Pieței Dorobanți va fi dat jos, pentru ca producătorii buzoieni pot să-și desfășoare activitatea! Va fi un pic disconfort din cauza frigului, dar oamenii sunt mulțumiți că-și pot vinde produsele.
  • De asemenea, piața de lactate nu va fi închisă. Clienții vor fi serviți la gemurile dispuse la intrarea în piață.
  • La Piața Micro V, tarabele vor fi scoase afară.
  • La Micro XIV nu sunt probleme, deoarece piața funcționează în aer liber.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: