PoliticăȘtirile zilei

Bucureștiul intervine / Cum s-ar putea rezolva criza din PNL Buzău

De o săptămână încoace nu mai e liniște în PNL. Aripa veche din partid este pusă pe jar de o propunere a Bucureștiului, conform căreia filiala buzoiană ar urma să încapă pe mâna doctorului Ion Vasile, a deputatului Adrian Mocanu și a senatorului UNPR Constantin Popa.Ion Vasile PNL
Reporter Buzoian a relatat de la fața locului bătălia politică dată luni seară la sediul PNL. Spiritele s-au aprins în momentul în care masa prezidiului a fost ocupată de trei oameni fără nicio legătură cu dreapta: Ion Vasile, Adrian Mocanu și Constantin Popa, cel din urmă declarând că nu are altă intenție decât cea a unei alianțe electorale cu liberalii.
Această nouă conducere, susținută de Teodor Atanasiu, trimis cu mandat de către Centru, le-a rămas în gât vechilor liberali, care s-au scandalizat și au amenințat că pleacă din partid. Mai mulți membri, coalizați în jurul lui Dorin Bădulescu, nu au fost de acord cu instalarea Doctorului la șefia PNL. Ion Caton Mateeșescu și Bebe Ionescu s-au trezit brusc fără candidaturi, deși urmau să fie validați de București. Deși nu i-a plăcut ce a auzit, Atanasiu a promis că va duce la Badulescu AtanasiuBucurești mesajul buzoienilor.
Posibile scenarii.
Luni seară, conducerea centrală a transmis că situația din PNL Buzău este jenantă, după ce partidul a rămas cu doar doi primari de comună:Văd nişte oameni foarte gălăgioşi, cu păreri deosebite, dar situaţia noastră acolo este următoarea: noi avem doi primari de comune. (…) Nu pot să vă spun ce vom face acolo. Suntem în analize foarte clare. Stă pe capul meu şi a colegei mele, doamna Gorghiu, situaţia de acolo, a tuturor colegilor din conducere, dar va trebui să luăm măsuri şi acolo ca să nu ne facem de râs”, a subliniat Vasile Blaga.Bebe Ionescu Medalion
Așadar, una dintre soluțiile de rezolvare ar fi impunerea cu forța a noii conduceri. Se pare că ideea este agreată de Blaga, cel care ar fi decis de fapt aducerea Doctorului la PNL. Un argument ar fi acela că se face referire directă la primarii de comune. Potrivit unor surse politice, guparea Vasile-Mocanu ar fi lăsat de înțeles că odată cu instalarea la conducerea partidului, vor aduce cu sine mai mulți primari în funcție, de la PSD.
Totul ar merge strună dacă Centrul nu s-ar lovi de opoziția vechilor liberali. Joi, ei au anunțat că sunt gata să plece din partid dacă doleanțele nu le vor fi ascultate. O conferință de presă pusă la cale de Bădulescu & Co a fost anulată după câteva minute, jurnaliști fiind efectiv dați afară, după ce conducerea centrală ar fi  intervenit telefonic și ar fi solicitat stoparea imediată a evenimentului.Ion Vasile
Drept urmare, PNL ar putea recurge la păstrarea actualei formule de conducere și lansarea în cursa electorală a candidaților Constantin Ionescu și Ioan Caton Mateeșescu. În acest sens, de la București va fi trimis secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, care ar înclina balanța înspre liberalii tradiționali.
Situația s-ar putea complica dacă Bucureștiul ar fi obligat să instaleze la conducere gruparea Vasile-Mocanu-Popa. La simulacrul conferinței de presă de ieri, jurnaliștii au vorbit despre o pnlpresupusă înțelegere între familia Mocanu și conducerea centrală a PNL. Conform acesteia, familia ar fi oferit o sumă de bani celor care s-ar fi arătat ispuși să vândă partidul.
Reporter Buzoian vă ține la curent cu ultimele evoluții de pe scena politică buzoiană.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close