AdministrațieȘtirile zilei

Bucurie la Vintilă Vodă | Consiliul Județean îi salvează de la desființare

Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Vintilă Vodă va fi preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Buzău. Consiliului Județean a decis să salveze de la dispariție acest centru care funcționează pe locul fostului spital comunal, desființat de guvernarea PDL.

În cadrul ședinței ordinare de luni, aleșii județeni vor fi consultați în legătură cu această preluare, atunci când se va lua în discuție proiectul de hotărâre inițiat pentru finalizarea acestui demers.

Consiliul Județean a finanțat până acum azilul, deși nu i-a aparținut niciodată. Fără banii CJ, acesta s-ar fi desființat de mult.

Consilierii locali din Vintilă Vodă și-au dat deja acordul pentru preluarea centrului în subordinea DGASPC. Dacă și votul aleșilor județeni va fi favorabil, de la 1 ianuarie 2018, căminul va trece sub tutela Consiliului Județean, cel care i-a asigurat, de altfel, finanțarea din ultimii ani.

Preluarea Centrului de către DGASPC se va face atât cu clădiri și teren, cât și cu datoriile existente, în acest sens Consiliul Județean urmând să facă un audit în luna decembrie a acestui an.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button