Știrile zilei

BUCURIE, printre taximetriștii buzoieni!

De ani de zile, pe aparatul de taxat al taximetriștilor buzoieni s-a putut vedea același afișaj: 2.50 lei/kilometru. Acesta a fost tariful pe timp de zi stabilit de Consiliul Local în anul 2008, iar timp de unsprezece ani nimeni nu s-a gândit taxele impuse, la creșterea prețurilor la carburanți și la devalorizarea monedei.

La mai bine de un an de zile de când taximetriștii au depus la primărie memoriul privind modificarea prețurilor, deliberativul local a decis să introducă, în sfârșit, pe ordinea de zi proiectul de hotârâre privind majorarea tarifelor pentru taximetrie.

Astfel, prețul per kilometru va crește de la 2.5 la 3.5 lei pe timp de zi, iar pe timp de noapte va putea fi majorat până la valoarea de 5.2 lei/km, în funcție de opțiunea fiecărei firme de taxi. Nimeni nu va propune însă o astfel de valoare, prețul preferat de majoritatea taximetriștilor pentru cursele de noapte urmând a fi undeva la 3.5 lei pe kilometru.

„De 11 ani, la Buzău tariful maximal nu a mai fost ajustat. Nu știu dacă s-a mai pomenit undeva. Numai noi știm câte taxe trebuie plătite și cât ne costă întreținerea mașinii. Aproape că devenise nerentabil să faci taximetrie, mai ales în condițiile în care trebuie să schimbi mașina la câțiva ani, iar verificările periodice și asigurarea au alte prețuri decât o mașină obișnuită.”, ne-a povestit Adrian Dârnea (foto), un cunoscut taximetrist din Buzău.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport public local de persoane în regim de taxi desfășurat pe raza municipiului Buzău va intra pe ordinea de zi a CLM în ședința din septembrie.

Persoanele fizice şi juridice interesate pot consulta proiectul de hotărâre pe site-ul autorităţii publice locale, la adresa www.primariabuzau.ro şi la avizierul primăriei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 comentarii

 1. Mai bine mergi pe jos decât să plătești atat.
  Au niste masini de tot râsul, nu stiu cum trec ei itp-ul.
  La bani ăștia sa ofere si conditii. Si cand ma refer la conditii:
  – sa aibe aer/căldura vara/iarnă
  – sa fie curat in masina, nu sa te urci cu tricou Alb si sa cobori cu tricou negreu
  – sa nu troncone si sa nu se rupă in doua masina pana ajungi la destinație.
  Cand or avea masini pentru tariful acesta as plati. Nici acum nu se merita 2.5 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close