Administrație

Bugetul municipiului Buzău, mai sărac cu 300 de miliarde decât în 2013

Bugetul general al municipiului Buzău pe 2014 este cu aproape 300 de miliarde de lei vechi mai mic decât cel de anul trecut, asta din cauza imagesrigorilor financiare impuse de Uniunea Europeană.

Aprobat joi în prima ședință de Consiliu Municipal al lui 2014, bugetul municipiului Buzău este de numai 248.265 de mii de lei, adică aproximativ 55 de miliarde de euro.

Cea mai mare parte din buget este destinată educației buzoiene, 34 % din bani mergând către salariile profesorilor și întreținerea unităților de învățământ.

Un procent de 6,4 din bugetul local va merge către serviciile sociale, însemnând adăposturi, cantine și plăți către persoanele asistate social.

Nici cultura și sportul nu au fost neglijate de municipalitate, care vor primi și ele sume importante din buget, bani necesari desfășurării optime a activităților specifice.

Astfel, echipa de fotbal Gloria Buzău va primi aproape un milion și jumătate de lei, rugbiștii de la Stejarul vor primi 900.000, iar handbalul și voleiul buzoian vor avea de cheltuit  în 2014 500.000 de lei.

Primarul Constantin Boșcodeală speră că  în urma atragerii unor fonduri suplimentare și după rectificarea bugetară, suma totală disponibilă pentru municipiul Buzău să fie de 290 de mii de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: