Știrile zilei

Bun venit, Civilizație!

Locuitorii de pe 43 de străzi din Buzău se mută, în sfârșit, la oraș. O viață au tânjit după civilizația care a întârziat să mai apară, unii dintre ei născându-se, trăind și dându-și obștescul sfârșit tot cu cizmele de cauciuc în picioare, fără de care existența lor n-ar mai fi fost la fel. Dacă e să mă întrebați pe mine, oamenii ăștia au plătit un preț mult prea mare pentru indolența autorităților române.

De ani buni, la Buzău, timpul parcă a stat în loc. Asfaltul ne-a fost pus cu porția, dezvoltarea urbană a fost doar un concept la modă, iar banii din vistierie nu ne-au prisosit niciodată. Ceea ce trebuia să se întâmple de mult, adică asigurarea utilităților de primă necesitate, începe, treptat, să prindă contur. Zeci de ulițe vor fi ridicate la rang de stradă, după ce carosabilul și trotuarele vor vedea asfaltul pentru prima dată în istorie.

Practic, Buzăul își semnează abia acum „certificatul de naștere” către o nouă epocă, una în care alte orașe au intrat de mult, dar în care Buzăul n-a avut loc niciodată, poate și din cauza statutului de oraș industrial, lipit ca o etichetă în frunte.

În curând vor începe lucrările de asfaltare a celor 43 de străzi din Buzău care, în 2018, încă nu au văzut niciodată cum arată asfaltul. Dacă cineva mai avea îndoieli, lucrurile sunt clare:

„Avem pregătite și s-au semnat toate autorizațiile de construire pentru cele 43 de străzi, ordinea de începere a lucrărilor, care vor fi începute de săptămâna viitoare. Licitația a început practic acum un an de zile, iar din cauza birocrației arhicunoscute din țara noastră, a durat foarte mult. Spunea domnul Băiculescu (directorul general al societății bucureștene, n.r.) <stați liniștiți, am licitații de acum 2-3 ani>, deci noi suntem, până la urmă, privilegiați că avem șansa ca, după un an de zile, să avem un câștigător care se poate apuca de aceste lucrări”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

De asfaltarea celor 43 de străzi din Buzău se va ocupa o firmă din Capitală, „HIDRO-SALT B92”. Constructorul a primit deja ordinul de începere a lucrărilor, iar șantierul va fi deschis luni. Lucrările au termene stricte de finalizare, astfel că muncitorii vor avea un ritm alert de lucru.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

4 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Pe strazile din oras , care ne rupem masinile de zeci de ani , cand vine civilizatia. Ne minte ca Boscodeala , an mandatul viitor.

  • Aleea Sporturilor se lasa asteptata. Intr-o margine de oras, cu pretentii de centru, cand vine vorba de taxe. Nu inteleg de ce se asfalteaza in cartier, pe stradute dosnice de cateva sute de metri, se pun borduri, se toaleteaza copacii, etc.

  • Dar fundatura aflata intre strazile Lastunului si Rachitei cand va fi trecuta pe lista? Are doar 80 metri. Au fost incepute lucrarile de asfaltare in februarie 2016, apoi abandonate in favoarea unor lucrari „mai importante”, dupa cum au afirmat muncitorii respectivi. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci, fiecare ne-am descurcat cu am putut, am cumparat pietris ca sa ridicam nivelul drumului, sa putem intra in curti. Si noi platim impozite la fel ca ceilalti locuitori ai Buzaului, chiar daca suntem considerati „mai putin importanti”. Intotdeauna, inainte de alegeri, vine cineva cu o agenda si o ruleta, masoara, promite si pleaca. La fel se intampla la fiecare 4 ani. Sau suntem prea putini alegatori pe fundatura respectiva pentru a putea schimba situatia?

  • Vai de capul si de zilele noastre! Hidro-Salt? Firma asta este abonata banilor buzoieni cât și al lucrărilor de foarte slabă calitate! O să vedeți că la anul o sa fie numai praf in urma asfaltarilor facute de aceasta firma de escroci! Licitatiile se fac pe principiul ofertei cu valoarea cea mai mica si nu cea tehnico-economica . Aceasta firma vine la licitatie cu preturi foarte mici..de aceea si calitatea este pe masura ….adica deloc. Din pacate nici primaria nu poate face nimic . Toate lucrarile realizate de ei sunt sub orice critica…vezi colegiul Hasdeu, Biblioteca Judeteana, Spitalul de la Parscov..etc

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */