Articolul zileiȘtirile zilei

BUZĂU: 14 ani de închisoare pentru o faptă care i-a șocat până și pe judecători

Georgiana Andrei, o buzoiancă în vârstă de 28 de ani, a fost condamnată definitiv la 14 ani de închisoare după ce, în urmă cu un an, și-a ucis în bătaie băiețelul în vârstă de doi ani și jumătate.

O femeie de 28 de ani, din orașul Pogoanele, a fost condamnată definitiv la 14 ani de închisoare, după ce la începutul anului trecut și-a omorât în bătaie copilul de numai 2 ani și jumătate. Procesul a durat mai puțin de un an.

Tragedia a avut loc pe 1 februarie 2021, însă fapta a fost tratată de anchetatori ca moarte suspectă până când au ieşit la iveală detalii înfiorătoare din acest episod. Într-o clipă de furie, Georgiana şi-a bătut copilul până l-a lăsat fără suflare.

Băieţelul fusese lăsat în cameră cu doi fraţi mai mari, un băiat de 4 şi o fată de 11 ani. Iniţial, femeia a declarat că micuţul s-a autoaccidentat când se juca cu fraţii mai mari. „Sărea în pat şi a căzut pe podea”, le-a spus tânăra poliţiştilor şi rudelor.

Mama a fost dată în vileag și de fiica ei de 11 ani, care le-a povestit anchetatorilor cum l-a bătut pe frățiorul mai mic. Inițial, mama declarase că micuțul a căzut din pat și a rămas fără suflare.

Femeia a fost internată provizoriu în perioada 5 martie – 14 iunie 2021 la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca. Ulterior, ea a fost a fost arestată preventiv, după ce s-a stabilit că a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Potrivit localnicilor din Pogoanele, copiii femeii au taţi diferiţi, iar băieţelul decedat ar fi fost născut când concubinul tinerei era plecat din ţară. Bărbatul s-ar fi obişnuit cu ideea, dar scandalurile se ţineau lanţ în familie din această cauză. Acesta ar fi fost şi motivul pentru care tânăra intrase în depresie şi se răzbuna periodic pe copil.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: