Știrile zilei

BUZĂU: A lovit patru mașini și a șters-o englezește | Pe cine caută acum polițiștii

O bubuitură puternică i-a trezit azi-noapte din somn pe locatarii blocurilor de pe bulevardul 1 Decembrie. Un șofer a lovit patru mașini și a fugit de la fața locului, lăsând în urmă daune de câteva zeci de mii de lei și proprietari care nu au acum de cine să tragă.

Bubuitura s-a auzit în jurul orei 03:45, mărturisește un locatar din zonă. Totul s-a produs extrem de repede, astfel încât nimeni nu a reușit să vadă ce s-a întâmplat cu adevărat. Păgubiții pot doar bănui că șoferul vinovat, care circula dinspre Bariera Ploiești înspre Gară, a pătruns pe contrasens și a lovit patru mașini parcate. Când a realizat ce a făcut, șoferul s-a speriat și a șters-o de la fața locului, lăsând în urmă aripa mașinii sale.

De altfel, acesta este singurul indiciu pe care îl au acum proprietarii mașinilor avariate. Doi dintre ei sunt polițiști, mărturisește aceeași sursă, care mai precizează că Loganul unui om al legii era nou-nouț, având doar 30 de kilometri la bord:

„Doar ce și-l cumpărase zilele trecute. Îi pusese huse și mersese cu el până la o rudă, în oraș. Azi-dimineață, când a văzut ce i s-a întâmplat, și-a pus mâinile în cap.”, ne-a povestit locatarul.

Pentru că vinovatul are la dispoziție 24 de ore pentru a declara tamponarea, proprietarii mașinilor avariate au încercat să demareze propria anchetă. Ei au aflat că o cameră de supraveghere de la gară a surprins mașina bănuitului, însă plăcuța de înmatriculare de pe față dispăruse. Tot ce știu oamenii la această oră este că ar fi vorba despre un Citroen de culoare argintie.

Potrivit Codului Rutier, conducătorii de vehicule implicați într-un eveniment în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor sunt obligați  să se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

Cele mai multe cazuri de părăsire a locului accidentului sunt acelea în care șoferii au consumat alcool. Asigurarea nu ar acoperi nicio daună în această situație. De aceea, vinovații aleg să profite de cele 24 de ore pe care le au la dispoziție pentru declararea evenimentului, timp în care alcoolul nu mai este prezent în sânge, iar ei pot merge liniștiți la poliție.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

    1. Probabil k politia o va distribui dupa ce trec cele 24 de ore prevazute de lege pt declararea unui accident ! Oricum am inteles k s-a vazut si pe camera de la gara si cea de la cfr !!!

  1. Imaginile cu mașina „vinovata” ar fi ideale. Cineva trebuie sa recunoască mașina.
    Nu este normal ce s-a întâmplat. Cel sau cea care conducea mașina sigur era băut sau băută, ori nu deținea permis de conducere, sau mașina nu avea asigurare de răspundere civila auto RCA, sau toate trei situațiile.
    Legea este blândă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button