Administrație

BUZĂU: Clădire reabilitată cu fonduri europene

Banii europeni își fac simțită prezența și la Primăria municipiului Buzău. La finalul săptămânii trecute, edilul buzoian Constantin Toma a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea internatului Liceului Tehnologic „Henri Coandă”. Valoarea lucrării se ridică la 5,4 milioane de lei.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3 –  Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Având o  valoare totală de 5,4 milioane de lei, proiectul prevede ca 4,35 milioane să fie alocați din fonduri europene, 666.420 lei, din bugetul național, în timp ce contribuția municipalității va fi de numai 102.526 lei la care se adaugă cheltuieli neeligibile în valoare de 285.000 lei.

Obiectivul proiectului constă în Creșterea eficienței energetice în clădirile publice din municipiul Buzău, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari, deziderat al Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă a Municipiului Buzău 2015-2020.

Constantin Toma și Luminița Mihailov, șefa ADR Sud-Est

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close