Știrile zilei

BUZĂU: Criminalul care a ucis 7 oameni nu va răspunde penal

A ucis 7 pacienți internați la Spitalul Săpoca, dar nu va răspunde penal pentru faptele sale, deoarece legiștii au stabilit că acesta nu avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

În noaptea de 17 spre 18 august, un bărbat în vârstă de 38 de ani, internat cu etilism cronic, s-a înarmat cu un stativ de perfuzii și i-a atacat pe pacienţii din salonul său şi pe femeile din alt salon. În total au decedat șapte persoane.

Mai târziu, legiștii Comisiei de expertiză neuropsihiatrică au stabilit că bărbatul nu avea discernământ, deși a încercat să fugă după comiterea faptelor.  Comisia a stabilit că acesta a săvârşit fapta fără discernământ, pe fondul unor crize epileptice şi a unor afecţiuni preexistente.

Astfel, L.N., care urma să fie trimis în judecată pentru infracţiunea de omor calificat, tentativă la omor calificat şi distrugere, va fi internat pe o perioadă nedeterminată la Secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca.

În noaptea de 17 spre 18 august 2019, L.N., a atacat cu un stativ metalic pentru perfuzii, a lovit trei pacienţi din acelaşi salon cu el, care au decedat. Ulterior, acesta a început o cursă prin celelalte saloane, unde a mai lovit alţi 10 pacienţi, patru dintre ei decedând ulterior. După comiterea faptei, bărbatul a încercat să fugă din spital, însă a fost prins de un echipaj de poliţie aflat într-o altă misiune în acest loc.

Cel mai probabil, criminalul își va petrece restul zilelor internat la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close