CORONAVIRUS

BUZĂU: De ce este fasolea de 1 Decembrie atât de specială? (video)

Vineri, de Ziua Națională a României, Consiliul Judeţean Buzău organizat a tradiționalul eveniment din Parcul Crâng, în cadrul căruia peste 3000 de porții de fasole, plăcintă și vin au fost oferite gratuit buzoienilor. Meniul a fost servit în acordurile muzicii populare interpretate de artiști locali și ansambluri populare autohtone.

Tradiționala masă din Parcul Crâng a fost organizată în jurul orei 12:00, imediat după defilarea de 1 decembrie, în locul consacrat, la Obelisc. Meniul a fost unul diversificat, printre cele 3000 de porții existând și produse de post. Ca în fiecare an, gustoasa fasole cu ciolan a fost urmată de plăcintă și de paharul cu vin fiert.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean au pregătit un spectacol de zile mari cu artişti locali de la Centrul Județean de Cultură şi Artă.

Buzoienii au venit în număr mare pentru a primi o porție de fasole pe care să o consume alături de familie sau de prieteni. Tot de la aceștia am aflat de ce este fasolea de 1 Decembrie atât de specială:

„E mai gustoasă decât cea de acasă, fiindcă e gătită în cantitate mare, în ceaun. Acolo capătă un alt gust, puțin afumat, și de acolo diferența față de cea făcută de gospodinele noastre acasă.  Dar mai e specială fasolea asta dintr-un motiv: Pentru că o servim cu prietenii, într-o zi de mare sărbătoare pentru români.”, a declarat un buzoian venit să guste din produsele pregătite de Ziua Națională.

Meniul de anul acesta a fost pregătit de o firmă de catering și a costat aproximativ 11 lei, cu 4 lei mai puțin decât cel de anul trecut.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. De ce este fasolea de 1 Decembrie asa de speciala ? Ptr. ca avem f. multi fomisti. Fasolea este tot asa de buna ca si sarmalele date „pupatorilor de moaste” pe la unele manastiri, ca micii unui Vanghelie, dar sunt bune si autobusele lui Pandele. Totul este bine si gustos cand sunt pe deamoaca. „Speciale” si bune sunt si pungile cu malai, faina, ulei zahar, cate un pui mort, date de edili, ca stiu ei ce fac , ptr. alegeri, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: