Știrile zilei

BUZĂU: Doi elevi și un profesor, depistați pozitiv în urma testelor de salivă

Primele teste de salivă efectuate în rândul elevilor buzoieni au scos la iveală și două cazuri de infectare cu coronavirus. Un singur cadru didactic a fost depistat pozitiv.

Luni, în prima zi de testare din școlile buzoiene, trei persoane au fost confirmate cu COVID-19. Este vorba despre doi elevi și un cadru didactic, care au aflat că au COVID după efectuarea testelor de salivă. Rezultatul urmează însă a fi confirmat sau infirmat printr-un test PCR.

Unul dintre elevii infectați provine de la o școală din oraș, iar dascălul și celălalt elev sunt de la școli din mediul rural. Elevii nu au fost la școală astăzi și este posibil ca și clasele în care învățau să fie trimise în on-line.

În Buzău, majoritatea școlilor au decis ca testele să fie efectuate acasă, de către părinți, iar rezultatele comunicate mai departe reprezentanților școlilor. Unele teste trimise familiilor au ajuns însă pe Internet, transmite Digi24.

De săptămâna aceasta, toți elevii sunt testați în vederea depistării infecției cu coronavirus. Testarea se efectuează de două ori pe săptămână, lunea și joia.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: